ISTRAGA U TOKU

Majka Emilijana Sale progovorila nakon dva mjeseca od tragične nesreće

Smatra da neko nije obavio svoj posao kako je trebao

Emilijano Sala: Tragično nastradao u avionskoj nesreći. Twitter

Avaz Sport

21.3.2019

Nakon dva mjeseca od tragične avionske nesreće i pogibije Emilijana Sale (Emiliano), oglasila se i majka argentinskog nogometaša Mercedes Tafarel (Taffarel). Ona je podigla glas kako bi se otkrila istina o stradanju njenog sina. 

Osjećam tugu, bol, ali i bijes. Razgovarala sam s Emilijanom prije nego što je ušao u avion, rekla sam mu da me nazove kada dođe u hotel u Kardifu. Nekoliko sati kasnije pokušala sam ga dobiti, ali nije odgovarao. Pokušala sam opet kasnije, ali ništa… Onda sam nazvala agenta i rekao mi je da je avion nestao - priča neutješna Mercedes Tafarel. 

Smatra da neko nije obavio svoj posao kako je trebao. 

- Nisu vodili računa o njemu na način na koji se treba tretirati igrač od 17 miliona eura - naglašava majka tragično nastradalog nogometaša. 

Istraga će dati odgovor na mnoga nejasna pitanja, a prije svih na ono čijom krivicom je Emilijano preminuo, ali i oko plaćanja transfera. 

- Neshvatljivo, ugovor je potpisan. Niko nas nije nazvao, mogu razumjeti da žele imati sve informacije, ali nam u jednom trenutku moraju dati odgovor jer se potpis ne može poništiti - kaže Mercedes. 

U međuvremenu, Salina porodica se priprema za putovanje u Francusku i Englesku, na mjesta gdje se dešavala prava drama. 

- Danas samo ljuti, ali i tužni zbog tuge koja će zauvijek trajati - poručila je Mercedes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.