TEŠKA SITUACIJA Postao slobodan čovjek

Pedofil iz engleske Premijer lige izašao iz zatvora: Niko ga neće poslije seksualnih aktivnosti sa 15-godišnjakinjom

Vrlo su mu limitirane šanse da opet zaigra profesionalni fudbal

Telegraf.rs
22.03.2019 11:54

Džonson: Odigrao 12 utakmica za reprezentaciju Engleske

Foto: AFP

Bivši fudbaler Mančester sitija i Sandrlenda Adam Džonson (Johnson, 31) našao se na slobodi poslije izdržane trogodišnje kazne zatvora od šest, koliko mu je izrečeno zbog pedofilije nad 15-godišnjom djevojčicom.

Engleski mediji pišu da je Džonson u petak postao slobodan čovjek, ali s vrlo limitiranim šansama da opet zaigra profesionalni fudbal zbog sramote koju je sebi napravio.

Prema njihovim saznanjima, trenutno ne postoji klub u profesionalnom rangu engleskog fudbala koji bi ga doveo, pa je opcija odlazak u inozemstvo, međutim, ni tamo nisu veliki izgledi da nastavi karijeru.

Pojavila se i Kina kao destinacija za fudbalera koji je odigrao 12 utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao dva gola, ali ni to nije realna mogućnost zbog strogih radnih dozvola, koja je svakako teško dostupna igraču s tek odsluženom zatvorskom kaznom.

Ista je situacija i sa zemljama poput Australije, Saudijske Arabije, SAD...

Situaciju po Džonsona otežava i to što je pod uvjetnim otpustom iz zatvora, što znači da je u naredne tri godine u obavezi da se javlja policiji, a to mu, opet, sužava širinu u izboru zemlje gdje bi mogao ponovo zaigrati.

Komentari

NA VRH