FENOMENALAN IZGLED

Igrači Totenhema prvi put trenirali na novom stadionu koji je koštao gotovo milijardu eura

Ima poseban travnjak za utakmice NFL-a

Avaz Sport

28.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Nogometaši engleskog premjierligaša Totenhema prvi put su trenirali na novom, gotovo milijardu eura vrijednom stadionu. "Spursi" su uživali u novoj sportskoj areni koja će službeno biti otvorena 3. aprila ligaškom utakmicom protiv Kristal palasa.

Kako bi klub dobio sigurnosni certifikat bilo je potrebno organizirati dvije testne utakmice. Prva je već iza nas, 24. marta stadion su testirali juniori Totenhema i Sauthemptona, a 30. marta će snage odmjeriti veterani Tottenhama i Intera.

Prošlo je 98 sedmica otkako je Totenhem napustio stari stadion "White Hart Lane" na kojem je igrao čak 118 godina i navijači su jedva dočekali završetak izgradnje novog doma. 

- To je naša nova kuća, naš novi dom i bit će čarobna. Bit će to jedan od najboljih stadiona na svijetu - kazao je menadžer londonskog sastava Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino)

"Tottenham Hotspur Stadium", kako mu zasad glasi puno ime, moći će primiti 62.000 gledalaca, a ima i poseban travnjak za utakmice NFL-a, koji se može izvući izvan stadiona kad više nije potreban.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.