KOŠARKA

Kristaps Porzingis optužen za silovanje

Ona je policiji rekla da je čekala preko godinu kako bi ozvaničila optužbu, jer je je pokušala da se nagodi sa košarkašem za 68.000 dolara kako bi šutjela o ovom događaju

Porzingis: Odbacio optužbe. Agencije

Avaz.ba

31.3.2019

Jedna žena optužila je letonskog košarkaša Kristapsa Porzingisa za silovanje koje se, prea njenim riječima, desilo u februaru 2018. godine.

Kako prenosi New York Post, letonski košarkaš i novo pojačanje Dalasa Porzingis, trenutno je pod istragom zbog napastvovanja koje se dogodilo 7. februara, a za koje njegov advokat odbacuje optužbe.

Ona je policiji rekla da je čekala više od godinu kako bi ozvaničila optužbu, jer je je pokušala da se nagodi sa košarkašem za 68.000 dolara kako bi šutjela o ovom događaju.

S druge strane, advokat Porzingisa tvrdi da je riječ o iznudi, kao i da su ovaj slučaj prijavili NBA ligi.

Zanimljivo, žena koja optužuje Kristapsa ističe da se sve dogodilo u zgradi u kojoj je košarkaš živio i da je ona prihvatila njegov poziv da dođe kod njega u stan. 

Da podsjetimo, Porzingis je pokidao ukršteni ligament koljena, zbog kojeg je na pauzi i očekuje da se vrati na teren u dresu Dalasa u koji je trejdovan iz Njujork niksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.