INCIDENT

Drama nakon utakmice u Nikšiću: Navijači Budućnosti napali policajce, četiri povrijeđena

Došlo do narušavanja javnog reda i mira

Nikšić: Navijači Budućnosti napali policiju. FK Sutjeska

Antenam.net

3.4.2019

Nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti, koja se odigrala danas s početkom u 18 sati i 30 minuta na Stadionu kraj Bistrice u Nikšiću, došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike koji su osiguravali utakmicu te su povrijeđena četiri policijska službenika, saopćeno je iz Uprave policije.

Naime, dio navijača FK Budućnost - "Varvari" je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe a potom i policijske službenike. 

Policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprječavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog sprječavanja te grupe "Varvara" da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu.

Osim toga, "Varvari" su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je još jedan policijski službenik zadobio povredu u predjelu glave, navodi se u saopćenju policije. 

Policijskim službenicima je, kako navode, u zdravstvenoj ustanovi, pružena medicinska pomoć.

Policija poduzima aktivnosti na identifikaciji napadača. U toku je njihovo privođenje u službene prostorije CB Nikšić - zaključili su iz Uprave policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.