NEVJEROVATNO

Rusija u šoku: Direktno iz ćelije na trening ekipe

Ne žele da po izlasku iz zatvora postane slobodan igrač

Kokorin: Očekuje konačnu presudu. AFP

Telegraf.rs

4.4.2019

Zenit iz Sankt Peterburga donio je odluku koja je uzburkala cijelu Rusiju. Ponudili su produženje ugovora jednom od dvojice nasilnika, Aleksandru Kokorinu, koji je s Pavelom Mamaevom u jednoj noći inicirao dvije tuče, gdje su prvo tukli goste jednog kafića, a potom i jednog restorana.

Kokorinu trenutni ugovor s klubom iz Sankt Peterburga istječe ovog juna.

Pritvor i Kokorinu i Mamaevu istječe 25. septembra, ali tek se očekuju konačne presude. 

Iako je prema zahtjevu branioca dvojice fudbalera zatraženo da se oni do okončanja pritvora brane sa slobode, sud je tu mogućnost odbio ove srijede, i oni će odslužiti pritvor u ćelijama do kraja.

Čelnici Zenita ne žele da jedan od njihovih ruskih igrača današnjice (do odlaska u zatvor) po izlasku na slobodu postane slobodan igrač, zbog toga su mu ponudili novi ugovor dok se još nalazi u zatvoru.

Dok je cijela Rusija osuđivala fudbalera, čelnici Zenit hoće da mu još napune džepove. 

- U teoriji gledano, Kokorinu nije zabranjeno da potpiše u zatvoru novi ugovor, ali je pitanje da li je to Zenitu potrebno. Kokorinova sudbina je nepoznata dok ne bude donijeta konačna presuda - rekao je Aleksandar Zotov, generalni direktor udruženja profesionalnih fudbalera u Rusiji.

Prije nekoliko mjeseci organizirana je fudbalska utakmica u zatvoru na kojoj su igrali i Kokorin i Mamaev. Ova zatvorska rekreacija privukla je pažnju mnogih medija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.