ŠPANIJA

Trener Sevilje šokirao: Imam leukemiju, ali ostajem na klupi

Preuzeo svu pažnju nakon utakmice

Kaparoš: Boluje od hronične leukemije. AFP

24sata.hr

8.4.2019

Sevilja je u 31. kolu Primere slavila protiv Valjadolida 2:0, no trener andaluzijske ekipe Hoakin Kaparoš  (Joaquin Caparros) preuzeo je svu pažnju nakon utakmice. I to s tužnim vijestima - objavio je da ima leukemiju! Ipak, s klupe još ne ide...

- To neće utjecati na moj rad. Nastavit ću sa životom kao i do sada. Ne primam nikakvu terapiju. Želim uživati u poslu. Želim uživati u prilici koju su mi pružili predsjednik i uprava. Odlučniji sam nego ikad prije. Ne želim više pričati o ovome, ali želio sam da svi ovo znaju, ali i da ostanu mirni - rekao je 63-godišnji Kaparoš, koji boluje od hronične leukemije. 

Hronična leukemija najčešće pogađa osobe srednjih godina ili starije dobi, a napredovanje te bolesti uglavnom je prilično sporo. 

A ovo je druga sezona zaredom u kojoj je Seviljinom treneru dijagnosticiran rak. Prije godinu i po Eduardo Berizo (Berizzo) je priznao to igračima pri zaostatku 3:0 na poluvremenu protiv Liverpula u Ligi prvaka, a igrači su nakon toga izjednačili na 3:3.

Ipak, Berizo je ubrzo dobio otkaz nakon što je operirao rak prostate. Kaparoš je i ranije trenirao Sevilju, i to čak tri puta. Pet godina početkom stoljeća, i u dvije vatrogasne misije proteklih sezona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.