REAKCIJE Bivši igrač Mostaraca otvoreno za „Avaz“

Bulić: Iznad moje glave je grb Veleža, neke treba biti sramota

Nakon što su se pojavile navodne prepiske koje govore o namještenoj utakmici između Olimpika i Metalegea

Avaz Sport
08.04.2019 13:41

Bulić: Želi izvinjenje

Foto: Avaz

Ponovo u Prvoj ligi FBiH nema mira, a sada su se pojavile navodne prepiske između bivšeg igrača Veleža Stefana Bulića i Denija Simeunovića, igrača Metalegea, koje govore o, navodno, namještenoj utakmici između Olimpika i Metalegea, a slike poruka prvo su objavljene na Facebook stranici Udruženja građana "Mostarski Rođeni". 

- Poznat sam po tome da nemam dlake na jeziku, neću da šutim nikome kad je Velež u pitanju. Neko me mrzi i ne želim dozvoliti da se iznose laži o meni. Kada sam imao šest godina, u Velež me upisao moj dedo Salko, a poslije rata, ja sam bio prvi dječak u Veležu koji nije bio Bošnjak - kaže Bulić za "Avaz".

Časni ljudi 

Naglašava da će Veležu ostati vjeran do kraja života.

- Nisam, kao legende našeg kluba, mijenjao klubove kao čarape. Upisan sam u Velež i ostat ću mu vjeran do kraja života i to ću prenijeti na moje dijete jer i mene su moji tako naučili. Udruženju navijača čestitam na svemu dobrom što su uradili za Velež jer zaista jesu, ima tu časnih i finih momaka, i svaka čast pojedincima, ali isto tako Udruženje od danas pa sve dok ne dobijem izvinjenje moju podršku nema, a do sada je imalo. Protiv Udruženja moj advokat podnio je prijavu pa ćemo sve riješiti na sudu. Odgovorno tvrdim da sam čist kao suza i kad to dokažem, od njih ću tražiti javno izvinjenje – kaže Bulić. 

Želim izvinjenje 

On tvrdi da ga je ovo što se desilo teško pogodilo, ali da neće dopustiti da se neko poigrava s njim, a tako i Veležom.

- U mojoj sobi iznad glave na zidu je Maid Redžić nacrtao grb Veleža, a zidovi moje sobe su u crvenoj boji. Vjerovatno jer je to boja Olimpika. Vjerovatno takve zidove imaju ljudi koji mrze Velež, a molim Udruženje da objave ko još od navijača ima grb Veleža u svojoj sobi. Treba da neke od njih bude sram, a poručujem im da tim glupim forama neće ukrasti moju ljubav prema Veležu – naglasio je Bulić. 

Pomagao navijačima

- Prije nešto više od tri godine dobio sam poziv od mog druga iz "Red Armyja". Trebala je donacija da se kupe baklje za Veležov rođendan. Dobili su od mene 1.000 KM. Najbolji navijači Veleža, oni iskreni, oni iza gola, "zapalili" su čitav grad i bio sam presretan. Za ove stvari sam uvijek šutio, a sada moram da se oglasim jer me nazivaju grobarom Veleža i kažu da sam neko ko nikad ništa nije uradio za Velež. Evo kažem da jesam i opet ću uraditi za Velež i "Red Army", a šutjet ću - zaključio je Bulić.  

Komentari

NA VRH