LUKSUZ

Zavirite u dvorac Lea Mesija: Kupio je staru kuću za 1,8 miliona eura i napravio grad za sebe

Zbog njegovog imanja čak su se i planovi o proširivanju aerodroma promijenili

Mesi sa svojom porodicom se prije deset godina preselio u velelepni objekat. Instagram

Telegraf.rs

15.4.2019

Lionel Mesi (Messi) od svoje 13. godine živi u Barceloni, gdje se kao dječak preselio iz Rosarija i potpisao za Barcu.

On se 2009. godine iz kraja u kome žive skoro svi ostali fudbaleri kluba preselio u sopstveni mali grad, u kome i danas živi sa svojom porodicom.


U kraju pod nazivom Pedralbes, nadomak stadiona Kamp Nou, žive uglavnom najbolji fudbaleri Barcelone, ali ne i Mesi. On se sa svojom porodicom prije deset godina preselio u veleljepni objekt na 20-ak kilometara od stadiona, u mjestu pod nazivom Belamar u pokrajini Kasteldefelsa.

Zbog njegovog imanja čak su se i planovi o proširivanju aerodroma promijenili.

Zahvaljujući dolasku najboljeg fudbalera Barcelone u ovaj kraj, cijene nekretnina su nevjerovatno skočile. I one koje su nekada vrijedile 5,2 miliona eura, sada imaju nekoliko puta više cijene. Ovaj kraj se sada smatra za jedan od najekskluzivnijih u Kataloniji.

Argentinac je 2009. godine kupio jednu staru kuću za 1,8 miliona eura. Na renoviranje i prilagođavanje svog doma svom ukusu potrošio je 6 miliona eura. Sa puno terasa i velikih panoramskih prozora pruža se pogled na predivne katalonske planine s jedne i mediteransku obalu s druge strane.

Unutrašnjost kuće uređena je u mediteranskom stilu sa svijetlim zidovima i drvenim podovima. Osnovni, jednostavni dekor daje kući udoban i moderan osjećaj.

Osnovne boje u kući su bež i braon, sa svijetlobež podovima i tamnobraon ili svijetlim orah namještajem. Kauči su uglavnom tamnobraon ili tamnosive boje. Mesi je u kući napravio i najmoderniju teretanu.

View this post on Instagram

Charlando con mis chicos ❤️❤️

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Dvorac u kome živi je okružen zelenom površinom gdje provodi vrijeme sa svojom porodicom. Pored teretane u kući, u dvorištu se nalaze dječije igralište, teren za mali fudbal i bazen.

View this post on Instagram

FELIZ AÑO!!!!❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by AntoRoccuzzo88 (@antoroccuzzo88) on

Kuća posjeduje i zadivljujuću terasu s roštiljem i trpezariju na otvorenom.

Superzvijezda kao što je Mesi nema problem s lošim komšilukom. On ih prosto kupi. 

Prema riječima njegovog saigrača Ivana Rakitića, ljudi koji su prije živjeli pored Mesijeve vile, zagorčavali su im život. Prve komšije Mesija su 2013. godine bile u novčanim problemima pa su iznajmljivali sobe. Novi stanari koji su se uselili bili su radoznali, nepristojni i često su slušali glasnu muziku, što je sve jako uznemiravalo Mesija i njegovu porodicu. Mesi je prvo pokušao da izgradi zid između dvije kuće, ali su komšije zaprijetile pravnom akcijom, pa ih je umjesto toga kupio da bi mogao biti sam.

Aerodrom ''El Prat'' je sedmi najprometniji aerodrom u Evropi. Kao takav bilo je planirano njegovo proširenje i izgradnja novih pista kojim bi se omogućio još veći broj letova. Međutim, predsjednik niskobudžetne aviokompanije ''Vueling'' otkrio je da se aerodrom ne može proširiti jer avionima nije dozvoljeno da prelijeću Mesijevu kuću, samo 10 kilometara od aerodroma.

Do sada je objavljeno da područje Casteldefelsa ima ekološko ograničenje nad njim, što znači da avionima nije dozvoljeno da lete iznad njega. Međutim, izgleda da šefovi aviokompanija vjeruju da je ograničenje posljedica Mesijevog utjecaja.

Bez obzira na razlog, aerodrom nije u stanju da nastavi sa svojim planovima. Poricanje projekta je frustriralo šefove aviokompanija kao što je Havijer Sančez Prieto (Javier Sánchez-Prieto), predsjednik aviokompanije ''Vueling'', koji je rekao da se ovo ne događa nigdje drugo u svijetu.

Međutim, Mesi odbija da daje izjavu o aerodromu ili njegovim operacijama. ''Vueling'' je bio prinuđen da se javno izvini kapitenu Barcelone zbog toga što ga je uključio u kontroverzu.

Ako Mesijevu vilu potražite na Googlu, pojavit će vam se kuća u obliku fudbalske lopte. Međutim, radi se o obmani i kuća ni približno ne izgleda tako. Evo kako ona zapravo izgleda: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.