ŠOKANTNO

Otišao u bolnicu zbog glavobolje, a onda su ljekari otkrili nešto što mu je promijenilo život

Opisao dramatičnu situaciju

Barikelo: Danas se naziva najsretnijim čovjekom na svijetu. Instagram

Kurir.rs

21.4.2019

Slavni brazilski sportista i nekadašnji Šumaherov (Michael Schumacher) kolega Rubens Barikelo (Barrichello) prije nekog vremena otkrio je šokantne detalje iz svog života.

Barikelo je otkrio je kako mu je život bio ozbiljno ugrožen posljednjih mjeseci. 

U januaru prošle godine slavni Brazilac je završio u bolnici pošto je osjetio nepodnošljiv bol u glavi.

- Kući sam se tuširao kada sam iznenada osjetio jak bol u glavi. Na skali od jedan do deset, rekao bih da je glavobolja bila jačine osam ili devet, užasno jaka. Nisam u početku želio nikoga da budim i samo sam se legao na pod, ali boljelo me  tako jako. Onda sam ipak probudio suprugu Silvanu i kada mi je još i pozlilo, shvatio sam da je to situacija kada moram da se obratim ljekaru - počeo je svoju dramatičnu ispovijest Barikelo.

U bolnici su otkrili da je pretpio blaži moždani udar. Ali to nije bilo sve, otkriven mu je i benigni tumor te je ekspresno podvrgnut operaciji.

- Pronašli su mali tumor na mom vratu koji mi je uklonjen. Htio sam da ga uklone jer iako je bio benigni, on bi narastao, a ja nisam želio da se osjećam nelagodno dok vozim trke. Kada sam izašao iz bolnice, ljekari su mi objasnili da imam svega 14 posto šanse da se oporavim ovako kako jesam - objasnio je Barikelo, bivši kolega slavnog Mihaela Šumahera koji otišao u penziju 2011. godine.

Danas se Barikelo naziva najsretnijim čovjekom na svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.