HRVATSKA Splitska policija ispod sjeverne tribine pronašla popularnu navijačku pirotehniku

Potkupio redara i na Poljud unio 38 dimnih bombi, obojica dovedena na Sud

Incident se dogodio uoči subotnjeg jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke

Fena

Split: Protuzakonito unijeli pirotehnička sredstava na stadion

Foto: Arhiv


Iako je potkupio redara te na poljudski stadion uoči subotnjeg jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke unio 38 tzv. dimnih bombi, splitska policija je ispod sjeverne tribine pronašla tu popularnu navijačku pirotehniku, a u utorak na Prekršajni sud dovela i tog 42-godišnjeg navijača i 39-godišnjeg redara. 

Policija je saopćila kako je na Općinski prekršajni sud dovela dvije osobe koje tereti da su sudjelovali u protuzakonitom unošenju pirotehničkih sredstava na stadion Poljud utakmice Hajduk - Rijeka, a nakon što je 38 komada dimnih bombi u subotu ujutro prilikom protueksplozijskog pregleda pronašla u podnožju poljudskog sjevera.

Istragom su ustvrdili da je 42-godišnji navijač uoči utakmice dao novac 39-godišnjem pripadniku redarske službe kako bi na stadion propustio transparent u kojem je bila skrivena plastična kutija sa 38 dimnih bombi. 

Protiv redara je podnesen optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima po kojemu su redari, među ostalim, dužni: utvrditi posjeduje li osoba koja ulazi ili se nalazi na sportskom objektu pirotehnička sredstva ili druge predmete pogodne za nanošenje povreda ili za stvaranje nereda i nasilja te takve predmete privremeno oduzeti.

Redar koji ne obavi tu dužnost te koji ne postupa po zapovijedi policije kaznit će se novčanom kaznom od hiljadu do deset hiljada kuna (263 - 2.630 KM).

Navijač koji je podmitio redara prekršajno je prijavljen zbog poticanja na počinjenje spomenutog prekršaja.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na