AFERE

Skandal koji je sve šokirao: Velika sportska zvijezda s naci-prostitutkama

Za nekoga ko je sin ozloglašenog bivšeg čelnika Britanske fašističke unije i Hitlerovog bliskog saradnika Osvalda Moslija krajnje neugodno

Printscreen

Avaz Sport

24.4.2019

Prošla je cijela decenija od jednog od šokantnijih skandala u svijetu sporta, ali takva stvar ne zaboravlja se ipak lako. U centru pažnje bio je Maks Mosli (Max Mosley) s pet prostitutki u otmjenom dijelu Londona, ali s njih pet u nacističkim uniformama, prenosi 100posto.hr. 

Za nekoga ko je sin ozloglašenog bivšeg čelnika Britanske fašističke unije i Hitlerovog bliskog saradnika Osvalda Moslija (Oswaldo Mosley) - krajnje neugodno. Maksimalan skandal. Ajde orgije s kurvama, ni prvi ni posljednji s milionima na kontu kako se zabavlja, ali zar nacističke uniforme!?

Tabloidima je to, naravno, bio jedan od najsretnijih dana u godini, a dogodilo se to krajem marta 2008. godine. Bio je petak kad je odjednom procurio snimak s raskalašene orgije u, naravno, otmjenom dijelu Londona, čini se da neko nije držao jezik za zubima, miris funti lakih novina sve je kupio.

A materijal je prvoklasan. Masli, naime, izdaje naredbe na njemačkom jeziku i bičuje dvije djevojke odjevene u kopije uniformi iz Aušvica, dok ostale tri, odjevene u nacističke uniforme, stoje sa strane i nadgledaju.

Iz snimka petosatnog ludovanja s bičem i kurvama, a koje je Masli platio dvije hiljade funti, nimalo nije jasno je li tatina prošlost na njega djelovala inspirativno ili mu je nabila osjećaj krivice. Maks, naime, u posjeti bordelu igra obje uloge - i zlostavljača i žrtve.

Jedna domina oštrog glasa i čvrstoga stava tretira ga, u početku, kao smeće, pregledavajući ga iza ušiju i po genitalijama ima li buhe, te ga potom, objavljujući kako je to kazna za nacističke zločine tokom rata, bičuje po goloj stražnjici sve do krvi. Tom prilikom Masli je, valjda, u ulozi zatočenika koncentracijskog logora, no, zatim razvratnik ustaje i oblači naci-uniformu, pa preuzima glavnu riječ, kažnjavajući prostitutke odjevene u prugaste uniforme nalik onima koje su nosili logoraši u Aušvicu.


Najbolji dio je na kraju gdje najmoćniji čovjek u svijetu automobilskih utrka, još razodjeven, sa svojim prijateljicama pije - šoljicu čaja.

Bit će da je 17 sati taman odzvonilo.

Supruga Džen (Jean), s kojom je u braku još od 1960. godine, naravno, nije baš bila najzadovoljnija ovim kadrovima, kao i njegovi poslodavci, no opet mu je trebalo samo godinu da podnese ostavku.

- To je lična stvar gospodina Maslija i medija. Mi nemamo komentara - odgovarali su na upite iz Svjetske automobilske organizacije.

Berni Ekleston (Bernie Ecclestone), njegov veliki prijatelj, nije povjerovao dok nije vidio dokaze.

- Poznajem ga jako dugo i da mi je to neko rekao bez dokaza, teško da bih u to povjerovao. Uz pretpostavku da je to sve ipak istina, to što ljudi rade privatno je njihova stvar. Mislim da to nikako neće utjecati na sport - poručio je tad.

Nekoliko dana nakon što je podnio ostavku, kad je već mislio da je na koljenima, dogodio mu se još veći, konačni udarac. Njegov 39-godišnji sin Aleksandar (Alexander), ugostitelj, pronađen je mrtav, na kraju je otkriveno da se predozirao.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.