U PROBLEMIMA

Zbog ilegalnog oružja bivšoj NBA zvijezdi prijeti 15 godina zatvora

Od 2017. u košarkaškoj penziji

Telfer: Bio naoružan do zuba. AFP

Avaz Sport

25.4.2019

Bivši NBA igrač Sebastijan Telfer (Sebastian Telfair) proglašen je krivim za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i prijeti mu zatvorska kazna do čak 15 godina, javlja američki TMZ.

Ovaj 33-godišnji bivši fenomen u srednjoj školi, koji je nakon toga i proveo 12 sezona u NBA ligi, uhapšen je u junu 2017. u Bruklinu. Policija ga je zaustavila zbog vožnje s ugašenim svjetlima i tom prilikom kod njega pronašla više komada oružja, među kojima poluautomatsku pušku i napunjene pištolje, municiju te nešto marihuane…

Telfer je u oktobru izjavio da se ne osjeća krivim, ali u srijedu je proglašen krivim za nezakonito posjedovanje oružja. Još 2007. priveden je pod optužbama za slična djela te je dobio uvjetnu kaznu na tri godine nakon što je priznao da je kriv, ističu Amerikanci u pisanjima.

Od završetka karijere je, piše TMZ, imao brojnih problema sa zakonom. U novembru su ga tužili zbog 40.000 dolara (35.858 eura) duga na kreditnoj kartici, a uz to dobio je zabranu približavanja svojoj supruzi i djeci, nakon što je na autu ispred kuće razbio staklo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.