STRAVIČNO

Crna strana nogometa: Pogledajte zastrašujući napad na golmana usred utakmice

Policija je odmah privela nekoliko huligana

Danijel Vaka: Nakon napada završio u bolnici. Screenshot

Avaz Sport

1.5.2019

Golman bolivijskog nogometnog prvoligaša Strongesta Danijel Vaka (Daniel Vaca) u ponedjeljak je završio u bolnici nakon što su ga navijači njegovog bivšeg kluba Horhe Vilstermana u samoj završnici utakmice zasuli petardama, javljaju južnoamerički mediji.


Četrdesetogodišnji golman pogođen je nakon što je jedan "projektil" završio u njegovoj neposrednoj blizini, tačnije jedna petarda pogodila je Vaku u lice u trenutku kad je bio u petercu.

Južnoamerikanci pišu kako su na društvenim mrežama osvanule šokantne fotografije trenutka kad golman sav u bolovima primio za glavu. Vaka se držeći za glavu srušio na travnjaku gdje mu je odmah pružena pomoć, a potom je prevezen u bolnicu zbog bolova u glavi i ušima…

Sve se to dogodilo u sudijskoj nadoknadi utakmice, nakon čega je sudija odsvirao kraj susreta u kojem je Strongest pobijedio 2:1. Policija je odmah uletjela na tribinu s koje su doletjele petarde i privela nekoliko huligana.


- Bolje sam sad -  kazao je Vaka u izjavi za javnost. 

Vaka je 2010. igrao za Horhe Vilsterman, a potom je preselio u Strongest. Za reprezentaciju Bolivije upisao je 15 nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.