FIZIČKI SUKOB

Otac Nemanje Bilbije napao bivšeg predsjednika FK Borac i njegovog sina

Tučnjava prijavljena policiji

Avaz Sport

3.5.2019

Trener juniorskog tima FK Borac Milorad Bilbija u utorak je napao direktora Novinske agencije Republike Srpske (SRNA) Radmila Šipovca, nekadašnjeg predsjednika FK Borac, i njegovog sina Mihaila, piše “EuroBlic”.

Kako se navodi, incident se dogodio ispred Gradskog stadiona u Banjoj Luci, gdje je prvo nastala svađa Bilbije i Šipovca, nakon čega je tučnjava prijavljena Policijskoj upravi Banja Luka.

Prijavljeno je da je na parkingu ispred pomoćnog fudbalskog terena u Ulici vladike Platona došlo do vrijeđanja, a zatim i fizičkog sukoba između tri osobe koje su zatim identificirane i riječ je o R.Š., M. Š. i M.B. - saopćila je portparolka PU Banja Luka Marija Markanović za “EuroBlic”. 

Šipovac je stajao s jednim članom FK Borac kod pomoćnih terena i tada je automobilom naišao Bilbija i kroz otvoren prozor krenuo da vrijeđa Šipovca koji mu nije ostao dužan, navodi svjedok i dodaje da je Bilbija zaustavio vozilo i krenuo prema Šipovcu u namjeri da se obračuna sa njim. 

Kada je vidio da Bilbija ide prema njegovom ocu, u sukob se umiješao Mihailo Šipovac i nakon naguravanja i svađe počeli su se tući, navodi izvor "EuroBlica".

Milorad Bilbija je bivši fudbaler "crveno-plavih" i trener mladih selekcija, a otac je nekadašnjeg reprezentativca BiH Nemanje Bilbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.