ŽELI MIR Živi u strahu od prijetnji koje dobiva

Navijač kojeg je Nejmar udario otvorio dušu: Život mi se u potpunosti promijenio

Proživljava teške trenutke

Avaz Sport
05.05.2019 15:18

Francuska: Trenutak incidenta

Foto: Screenshot

Navijač koji je dobacivao uvrede igračima Pari Sen Žermena dok su ovi koračali po medalje za drugoplasirane u kupu Francuske, a onda i dobio šaku u usta od Nejmara (Neymar), otvorio je dušu priznajući da proživljava teške trenutke. U razgovoru za "L’Equipe" dotični Nelson otkrio je zašto izlazi u medije.

- Da odgovorim svima koji tvrde da ovom pričom želim doći do novca. Ni novčića nisam tražio. Da sam to htio, mogao sam to napraviti. Jedini kojeg sam odlučio tužiti jest kolumnista Pjer Menes (Pierre) zbog komentara koji je o meni napisao. Novac mi neće dati sreću. Šta će mi ako ostanem bez časti - kazao je Nelson.

Rekao je i da prima nasilne prijetnje.

- Posebno nakon Menesovih komentara. Treba li me objesiti ispred moje kuće da bi on shvatio ozbiljnost onog šta je izrekao? Mediji su osudili Nejmarovu reakciju, ne moje riječi, a danas sam žrtva uznemiravanja. Ljudi su na društvenim mrežama počeli širiti moju adresu, to ide predaleko. Volim život, volim izlaske, a dom nisam napustio već sedam dana. Izađem, ali ne sam. U četvrtak su mi četiri osobe rekle da ću vidjeti šta će mi napraviti kad sljedeći put dirnem u Nejmara - rekao je Nelson.

Upitan je žali li zbog svega.

Naravno da žalim zbog izgovorenog, ali to nisu bile provokacije. Navijači se zabavljaju, tako dolazi to tih stvari. Žalim zbog onog što sam rekao Veratiju (Verratti) i Bufonu (Buffon), ali Nejmar nije smio tako reagirati. Profesionalac je i naviknut je na to. Samo se želim naći s njime, popraviti sve ovo, ispričati se i stisnuti mu ruku. Možete li zamisliti da sam ja udario njega? Šta bi se meni dogodilo? Želim hodati ulicom bez straha od PSG-ovih ultrasa ili biti u mogućnosti da odvedem roditelje na Ajfelov toranj, a da me pritom ne vrijeđaju - poručio je Nelson. 

Tagovi

Nelson Neymar

Komentari

NA VRH