DOBILI MITO

Sedmorica nogometaša Valjadolida primila novac za namještanje utakmice

Policija uhapsila ukupno 11 osoba

Španija: Sedmorica nogometaša Valjadolida dobila mito. AFP

Avaz Sport

5.6.2019

Sedmorica nogometaša Valjadolida dobila su mito da namjeste utakmicu protiv Valensije u posljednjem kolu Primere, prenosi španski "El Mundo".

U velikoj akciji protiv namještanja u Španiji mediji citiraju izjavu bivšeg španskog nogometaša Karlosa Arande (Carlos), privedenog zbog umiješanosti u nečasne radnje.

Sedmorica igrača su potkupljena, nijedan više - rekao je Aranda, koji se kladio na 10.000 eura da bi zaradio duplo više. 

Nogometaši Valjadolida bili su informirani da Valensija mora ostvariti "duplu pobjedu", odnosno da vodi poslije prvog dijela igre i u nastavku također da napravi razliku, što se i desilo.

Valensija je slavila u Valjadolidu 2:0 golovima Karlosa Solera (Carlosu) u 36. i Rodriga Morena u 52. minutu i izborila plasman u Ligu prvaka.

Izvještaji iz Španije navode da čelnici dva kluba nisu znali da postoji bilo kakve ilegalne radnje, a pod sumnjom su i mečevi Ueska - Valensija 2:6 i Betis - Ueska 2:1.

Španska policija je zbog sumnje u organizirani kriminal i grupu koja se služi namještanjem uhapsila ukupno 11 osoba, među kojima je kao vođa priveden bivši nogometaš Real Madrida i reprezentativac Španije Raul Bravo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.