NIJE MU LAKO

Veliki udarac za Brazil: Nejmar neće igrati za reprezentaciju zbog skandala

Zvijezda PSG-a nije mogla izdržati

Nejmar: Propušta Kopa Amerika. AFP

Avaz Sport

5.6.2019

Prva zvijezda brazilske nogometne reprezentacije Nejmar (Neymar) nalazi se u centru skandala zbog optužbi za silovanje, a azijski FOX News javlja kako bi se zbog cijele situacije i lošeg psihološkog stanja najveća brazilska zvijezda mogla privremeno povući iz reprezentacije.

Ovo je potvrdio potpredsjednik Nogometnog saveza Brazila Francisko Novelito (Francisco Novelletto), koji je istakao da Nejmar nije psihološki spreman za predstojeći kontinentalni šampionat koji je organizirao baš "Selesao".

- Ako Nejmar bude igrao, Brazil nema šanse da se domogne trofeja. Svima je jasno da će ga novinari spopadati na svakom koraku i da u timu neće biti mira. Moj prijatelj iz Rija rekao mi je da su određeni videosnimci već prostrujali ulicama Brazila - izjavio je Novelito.

Tvrdi da Nejmar nije psihički spreman za izazov koji je pred Brazilom. 

- Ako bih mogao da se kladim, išao bih na to da Nejmar neće igrati na Kopa Amerika i da će od selektora tražiti da bude pušten kući. Jednostavno, on nije psihički spreman da iznese Kopa Amerika i suoči se s bataljonom novinara - smatra on. 

Zato Novelito navodi da bi Nejmarova odluka da ne nastupa na kontinentalnom prvenstvu bila "najbolja za sve strane".

- Neće dati sve od sebe, neće moći. Zamislite vi sada to emotivno rastrojstvo u kojem se Nejmar nalazi. Jednostavno, ako Nejmar ne bude igrao, svi ćemo biti na dobitku - zaključio je Novelito.

Podsjetimo, jedna je žena prijavila najveću brazilsku nogometnu zvijezdu Nejmara za silovanje koje se navodno dogodilo 15. maja u Parizu. Prema policijskom izvještaju podnesenom u Sao Paulu, žena tvrdi da se napad dogodio u hotelu u glavnom gradu Francuske Parizu, gdje Nejmar igra za PS. 

Brazilac je nastojao dokazati svoju nevinost objavljivanjem onoga za što tvrdi da je razmjena WhatsApp poruka između njega i dotične žene.

Mediji u Brazilu se intenzivno bave cijelom tom situacijom. Saznali su ime osobe koja optužuje Nejmara i navodno je riječ o modelu Najili Trindade, koja se nalazi u finansijskim i problemima sa zakonom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.