SUDBINA

Navijač Rodžera Federera bio u komi 11 godina, kada se probudio zbog ovoga je bio u šoku

Razgovarao sa svojim roditeljima o stvarima koje je propustio

Federer: Ispisao historiju. AFP

Avaz Sport

6.6.2019

Hesus Aparicio (Jesus) veliki je navijač Rodžera Federera (Roger). Kada je imao 17 godina, svuda je pratio tada 22-godišnju tenisku zvijezdu koja je tek krenula osvajati gren slem trofeje, a te 2004. godine je osvojio tri od četiri najveća turnira u godini.

Ovaj Španac je sakupljao novac da bi otišao u Englesku da gleda Federera, koji je 2005. godine osvojio Vimbldon. Ipak, sudbina je drugačije htjela, decembra 2004. godine Aparicio je slavio svoj 18. rođendan, njegovi prijatelji i on su doživjeli tešku saobraćajnu nesreću, a on je bio u komi 11 godina. 

Probudio se kasnog avgusta 2015. godine, tri dana pred US Open. Tada je Aparicio sa svojim roditeljima razgovarao o stvarima koje je propustio za te silne godine, da bi se odjednom sjetio Federera, upitavši da li je otišao u penziju, pošto većina tenisera prekida svoju karijeru u tim godinama.

- Kada sam saznao da još igra, s 34 godine, i da je drugi najbolji teniser na svijetu, pomislio sam da se šale sa mnom. Kada su mi rekli da je stigao do 17 gren slem titula, nisam mogao vjerovati. Znao sam da je Federer odličan, ali da može osvojiti sve, nisam pretpostavljao - rekao je Aparicio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.