TEŠKI TRENUCI

Bivša nogometna ikona rasplakala nogometni svijet: Bit će to moja posljednja večer

Otkrio kako situacija nije dobra

Riksen: Bori se za život. Screenshot

Avaz Sport

10.6.2019

Bivši nogometaš škotskog nogometnog velikana, ikona Rendžersa Fernando Riksen (Ricksen) snimio je potresan video nakon šestogodišnje borbe s bolešću motoričkih neurona. 

Video je snimljen iz bolničke postelje, a u njemu 42-godišnji Holanđanin, u vidljivo lošem stanju, poziva svoje navijače da dođu na njegovu humanitarnu večer koju naziva posljednjom, a čiji će prihod ići za pomoć oboljelima od ove teške bolesti. 

Prije šest godina Riksenu je dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurodegenerativni poremećaj u kojem dolazi do propadanja nervnih ćelija mozga i leđne moždine i sad se hrabri Fernando bori za život, u svojoj najtežoj utakmici do sada.

Govoreći uz pomoć aparata, Riksen je rasplakao nogometni svijet i otkrio kako situacija nije dobra.

Pozdrav. Imam posebnu večer 28. juna. Kako mi zdravstvena situacija postaje sve teža, to će biti moja posljednja večer. Dođite i učinite da bude za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro - rekao je Riksen. 

Riksen je seniorsku karijeru započeo u Fortuni Sitard 1994. i u njoj proveo tri godine prije prelaska u AZ, u kojem je također igrao tri sezone, a 2000. je potpisao za Rendžerse. Tamo je proveo najbolje dane karijere, sve do 2006., kad je prvo pozajmljen, a zatim i prodat ruskom Zenitu. Vratio se u Fortunu 2010., a tamo je i završio karijeru 2013. godine. 

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 12 utakmica u razdoblju između 2000. i 2003. godine. Karijera mu je bila prožeta incidentima i problemima s alkoholom, zbog kojih je morao otići iz Rendžersa i Zenita. Pokušavao je da ga se riješi apstinencijom, ali na kraju je morao u kliniku za odvikavanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.