KURIOZITET

Na sljedećem Mundijalu Hrvatska bi mogla biti bez igrača s prezimenom na "ić"

U prvih 11 "Vatrenih" iz 1998. bila su šestorica '-ića', a u Rusiji prošloga ljeta čak osmorica

Ćaleta-Car: Jedan od onih koji nadolaze. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

23.6.2019

Vrlo zanimljivo zapažanje stiže iz Hrvatske. U ovoj zemlji, navodi 24sata.hr, postoji oko 33.200 prezimena. Njih otprilike dvije trećine završava sa "ić". Ali u hrvatskom nogometu '-ići' više nisu u modi.

U odnosu na prethodni Mundijal Subašić i Mandžukić već su se oprostili, neće još dugo ni Modrić, Rakitić, Perišić, piše 24sata.hr.

Novinar ovog portala složio je tako dvije ekipe bez igrača čija prezimena završavaju na "ić".

Jedna sa starosjediocima: Sluga - Vrsaljko, Lovren, Vida, Sosa - Badelj, Rog - Brekalo, Moro, Pjaca - Livaja. 

I jedna s mlađim lavovima: Posavec - Bartolec, Ćaleta-Car, Kalaica, Jedvaj - Majer, Moro, Palaversa, Šego - Ćuže, Marin. 

Dinamovu sjajnu generaciju koja je izborila četvrtfinale Lige prvaka mladih predvode Marin, Ćuže, Šipoš, Baturina, Julardžija, Horkaš, Pavlak, Šutalo..., Letica brani u Brižuu, Kotarski u Ajaxu, Livaja je već bio u kadru, Ivanušec je najmlađi strijelac u historiji reprezentacije, u U-17 vrsti dolaze dva Filipa Brekala, Lovrenov brat probija se u Bundesligi... 

U prvih 11 "Vatrenih" iz 1998. bila su šestorica '-ića' (Ladić, Stanić, Bilić, Šimić, Asanović, Vlaović), a u Rusiji prošloga ljeta čak osmorica (Subašić, Strinić, Rakitić, Brozović, Modrić, Perišić, Rebić, Mandžukić). Dakako, i dalje su tu Livaković, Barišić, Brozović, Rebić, Kramarić, Pašalić... Ali nije isključeno da Hrvatska na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru bude bez ijednog '-ića'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.