JUŽNA KOREJA

Na Svjetskom prvenstvu priveden plivač zbog seksualnog zlostavljanja

Seksualno uznemiravao 18-godišnju djevojku u klubu

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima. AFP

Srna

28.7.2019

Policija Južne Koreje privela je stranog plivača zbog sumnje u seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu u Gvangjuu, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

Policija je objavila kako je 22-godišnji plivač uhapšen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 18-godišnje djevojke u klubu noćas oko tri sata.  

Nisu željeli otkriti identitet plivača niti iz koje zemlje dolazi, dok je južnokorejska novinska agencija tek objavila kako se radi o osvajaču bronzane medalja na olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Plivač je u pratnji advokata iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, međutim, policija je objavila kako će tražiti zabranu putovanja plivača dok se cijeli slučaj ne istraži.

Incident se dogodio 24 sata nakon što su dvije osobe poginule, a desetak ih je povrijeđeno, među kojima i nekoliko učesnika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu.  Obje osobe koje su poginule bile su državljani Južne Koreje. 

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

Šef lokalne vatrogasne jedinice Kim Joung-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi koji su se nalazili u klubu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.