ŠOK

Juventus optužen za prevaru, zbog Ronalda reagira i policija!

Trener Maurisio Sari rekao je poslije utakmice da je on ostao na klupi zbog bolova u mišićima

Kristijano Ronaldo. Arhiv

Avaz.ba

8.8.2019

Južnokorejska policija pretresla je danas ured marketinške agencije u sklopu istrage o prevari, nakon što Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) nije igrao za Juventus u prijateljskoj utakmici s izabranim timom korejske lige.

Utakmica je odigrana 26. jula u Seulu, a navijači su poslije toga tužili organizatore, jer je Ronaldo meč odgledao s klupe, uprkos tome što su organizatori najavili da je obavezan odigrati najmanje 45 minuta. Prodato je više od 65.000 ulaznica po cijeni koja se kretala i do 330 dolara.

Organizator utakmice bila je marketinška agencija Fasta, koja je poslije današnje racije saopćila da će u potpunosti sarađivati s policijom tokom istrage, kako bi se otklonile sve sumnje, piše Antena.

Također, ta agencija navela je da je podnijela žalbu Juventusu zbog kršenja ugovora.

Trener Juventusa Maurisio Sari (Mauricio Sari) rekao je poslije utakmice da je Ronaldo ostao na klupi zbog bolova u mišićima.

Cijela situacija naštetila je reputaciji Juventusa u Južnoj Koreji. Čelnici K-lige poslali su žalbu "Crno-bijelima", koji su kasnili sat vremena na utakmicu, zbog čega je odgođen početak, ali i otkazano potpisivanje autograma s navijačima.

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli (Andrea Agnelli) odbacio je optužbe o nepoštovanju i nepravilnostima. U svom odgovoru, čelnici K-lige naveli su da je Juventus "besraman", optužili torinski klub za veliku prevaru i zatražili su izvinjenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.