ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski nogometaš hit u regionu: Zovu ga "Prosinečki od 140 kila"

Kilogrami ne moraju biti nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren

Sl. M. / Avaz.ba

27.9.2019

Nino Adamić. Prigorski.hr

Igrač NK Sokol iz Hrvatske ovih dana plijeni pažnju regionalnih medija, nakon što je portal Prigorski.hr objavio priču o neobičnom nogometašu, teškom 140 kilograma.

Nogometaš Nino Adamić pokazao je kako kilogrami ne moraju biti nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren i veliki kondicijski poduhvat. Sa svojih 180 centimetara visine predstavlja pravog grmalja na travnjaku. 

Na njegovom dresu je broj 19 i to nije slučajno. Kako piše 24sata.hr, njegov nogometni uzor nosio je isti broj u dresu hrvatske nogometne reprezentacije - Niko Kranjčar. 

- Obožava gledati Niku, a i po tehnici su slični, obojica znaju sve s loptom - kazali su saigrači Adamića.

U ovaj sport, kako navode, nije zalutao, jer mu je nogomet u genima.

- Nogometom sam se počeo baviti kao limač u Slaven Belupu, gdje sam igrao do kadetskog uzrasta i potom sam otišao u juniore lokalnoga kluba u Reki, gdje živim - rekao je Nino za 24sata.hr.

On igra na mjestu veznog igrača, a nema igrača u krugu 50 kilometara koji nije čuo za njegove vještine. Istina, nije brz kao nekad, ali tehnikom podsjeća na Roberta Prosinečkog.

Upravo su ga, dok je bio mlađi, upoređivali s uzorom Nikom Kranjčarom, ali i trenutnim selektorom nogometne reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim. 

Život ga je odveo na drugu stranu, pa je preko Slaven Belupa i Reke stigao u treću županijsku ligu i Sokol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.