ITALIJA

Poruka navijača Milana upravi: Vrijeme vam je isteklo, nećemo imati milosti

Najvatrenije pristalice s južne tribine, pod nazivom Curva Sud Milano, napustili su San Siro u 75. minuti

Navijači Milana nervozni. Agencije

Avaz.ba / Index.hr

8.10.2019

Tenzije u Milanu dosegle su vrhunac. Slavni Italijanski klub, koji je tonuo sve dublje i dublje prethodnih sedam-osam godina, dotaknuo je dno ove sezone.

Sedmerostruki eVropski prvak doživio je četiri poraza u prvih sedam kola Serie A i drži tek 13. mjesto u prvenstvu. Trener Marco Giampaolo dobio je otkaz poslije tri mjeseca, a naslijedit će ga Stefano Pioli. Strateg, koji ima više poraza nego pobjeda u ligi, a službeno bi trebao biti predstavljen u srijedu ujutru.

Također, Pioli je 2016. godine rekao kako je "interist oduvijek", što je samo dodatna sol na ranu navijača Milana, pa su lansirali "hashtag" na Twitteru "PioliOut", a on je postao globalni trend na društvenim mrežama.

Najvatrenije pristalice s južne tribine, pod nazivom Curva Sud Milano, napustili su San Siro u 75. minuti poraza od Fiorentine (1:3), usput vrijeđajući igrače i čelnike kluba, u kojem glavnu riječ za sportski sektor vode Paolo Maldini i Zvonimir Boban u projektu američkog fonda Elliott, inače vlasnika kluba.

Na sljedećoj utakmici koju je Milan dobio u Genoi (2:1) odbranom penala Reine u 93. minuti navijači Milana su izvijestili samo jedan transparent na kojem je pisalo - "Vrijeme isteklo - demonstrirajte", nastavljajući skandiranja protiv vlastite momčadi i vodećih ljudi kluba.

A upravo tako glasi i naslov njihova priopćenja izazvanog haotičnim stanjem u klubu.

"To je transparent koji je u subotu večer izložen u Genoi. Navijači Milana iscrpljeni su od toga da stalno ispadaju budale od uprave kluba. Kad god smo pomislili da smo dotaknuli dno, situacija bi postala još gora. Podržali smo projekt mladih igrača, nevoljko prihvaćajući činjenicu da, barem za sada, nećemo vidjeti top igrača u ekipi. Također, svjedoci smo neuspješnog posla koji je uradio trener Giampaolo, koji je bio izbor aktualne uprave i njihova velika želja, a sad su ga otpustili poslije tri mjeseca rada (s pravom)", naglasili su navijači u početnom obraćanju.

"Vidjeli smo prijelazni rok, nejasne ciljeve i propale transfere, a došli su igrači koji nikad ranije nisu spomenuti u projektu novog Milana. Zato se danas, nakon svega, suočavamo s novom promjenom trenera, kao i svih posljednjih godina. Ne želimo se izjašnjavati oko izbora novog trenera, kojem će suditi teren i igra. Međutim, ono što nam smeta je potez ove uprave da već odabere novog trenera prije nego je smijenila aktualnog. Time je uprava još jednom pokazala sve svoje slabosti i propustila dobiti ovog puta ono što stvarno želimo - dodaje se u priopćenju, a onda su uslijedile završne riječi: Vrijeme vam je isteklom nećemo imati milosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.