SIMULACIJA

Briljantno: "Menadžer" pisao igraču koji ne daje golove, on mu odgovorio

Izvjesni Fici obratio se Kristijanu Lopezu

Igrica FM: Očajnički potez "menadžera". Ilustracija

A. Ču. / Avaz.ba

11.10.2019

Izvjesni Fici, koji je pasionirani igrač fudbalske simulacije "FM", sanjao je da s nekim timom iz druge lige uđe u elitu i napravi nešto više. 

Izbor je pao na Lens, poznat po fantastičnoj publici, klub koji ima veliku historiju i u prvoj ligi, ali sada nije član elite.

''Menadžer" nije znao puno o ekipi, ali davane su mu šanse da završi u gornjem dijelu tabele. Ipak, loše je startao, Kristijan Lopez (Cristian), njegov vođa napada, nikako nije uspijevao da postigne gol.

Igrao je očajno, ali, da budem iskren, možda nije do njega, nego moje taktike - kaže Fici. 

Onda je našao Twitter nalog spomenutog igrača koji je mnogo više obećavao.
Kristijan Lopez je dijete Alikantea, ali kao klinac je otišao u Real Madrid, davao golove za drugi tim, ali nikada ni tu, a kasnije ni u Valensiji nije dobio pravu šansu. Bio je u Engleskoj, nije se snašao u Hadersfildu, a onda je stigao do Rumunije, gdje je s Klužom osvojio kup. Poslije je igrao za Lens, Anžer i sada je u Saudijskoj Arabiji. 

Bilo kako bilo, Fici mu je poslao privatnu poruku i pitao ga zbog čega ne daje golove, a sljedećeg jutra dobio je odgovor.

Ponudi mi bonus za golove, ili me stavi dvije utakmice na klupu i vidjet ćeš da ću se razbjesniti i početi davati golove - napisao mu je fudbaler. 

Htio je da ga posluša, ali nije imao novac za novi ugovor i bonuse, a Lopez je nastavio da igra loše. 

- Nisam imao novca, pozajmio sam ga i onda prodao - kazao je Fici, ali dodaje da je zahvalan Lopezu jer otad daje bonuse napadačima u igrici i prolazi dosta dobro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.