NA LICU MJESTA U obračunu letjeli i metalni čunjevi

Sukob “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika” u Zenici, intervenirali specijalci

Brojni prolaznici ostali u šoku zbog incidenta

D. Pašalić / Avaz.ba
12.10.2019 15:53

Navijači reprezentacije BiH, popularni ''BH Fanaticosi'', izazvali su incident u Zenici, tačnije ispred šoping-centra, kada su se odlučili obračunati s navijačkom grupom „Ljuti Krajišnici“.

U obračunu su letjeli i metalni čunjevi koji se nalaze ispred šopinga, a cijeli slučaj spriječili su momci iz zaštitarske agencije “Condor”, koja radi na osiguranju šopinga, ali i timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Brojni prolaznici ostali su u šoku zbog ovog incidenta, posebno jer niko ne zna šta je prethodilo tuči, ali i jer se radi o sukobu između dvije navijačke skupine.

- Ovo je katastrofalno. Šta im je ovo trebalo, sramota. Pa “Ljuti Krajišnici” ginu za reprezentaciju - komentirali su očevici nemilog događaja.

Ispred šopinga su brojne policijske ekipe, kao i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su izjavili za “Avaz” kako imaju informaciju da je došlo do narušavanja javnog reda i mira te da će više informacija o ovom događaju imati kasnije.

- Došlo je do tuče. Još nemam informacija ima li uhapšenih - kazao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”.

U obračunu ima i povrijeđenih, zbog čega je intervenirala i Hitna pomoć.

Još nije poznato šta je prethodilo obračunu mladića koji su na sebi imali obilježja “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika”.

Komentari

NA VRH