EKSKLUZIVNO U obračunu letjeli i metalni čunjevi

Pogledajte tuču “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika” u Zenici

Brojni prolaznici ostali u šoku zbog incidenta

D. Pašalić / Avaz.ba
12.10.2019 16:43

Navijači reprezentacije BiH, popularni ''BH Fanaticosi'', izazvali su incident u Zenici, tačnije ispred šoping-centra, kada su se odlučili obračunati s navijačkom grupom „Ljuti Krajišnici“, a portal Avaz.ba u posjedu je ekskluzivnog snimka tuče.  

U obračunu su letjeli i metalni čunjevi koji se nalaze ispred šopinga, a cijeli slučaj spriječili su momci iz zaštitarske agencije “Condor”, koja radi na osiguranju šopinga, ali i timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Brojni prolaznici ostali su u šoku zbog ovog incidenta, posebno jer niko ne zna šta je prethodilo tuči, ali i jer se radi o sukobu između dvije navijačke skupine.

- Ovo je katastrofalno. Šta im je ovo trebalo, sramota. Pa “Ljuti Krajišnici” ginu za reprezentaciju - komentirali su očevici nemilog događaja.

Ispred šopinga su brojne policijske ekipe, kao i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su izjavili za “Avaz” kako imaju informaciju da je došlo do narušavanja javnog reda i mira te da će više informacija o ovom događaju imati kasnije.

- Došlo je do tuče. Još nemam informacija ima li uhapšenih - kazao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”.

U obračunu ima i povrijeđenih, zbog čega je intervenirala i Hitna pomoć. Još nije poznato šta je prethodilo obračunu mladića koji su na sebi imali obilježja “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika”.

Kako saznaje “Avaz”, u svega pola sata dogodile su se dvije tuče u kojima su, navodno, incident izazvali momci koji na sebi imaju obilježja “BH Fanaticosa”.

Zbog nesportskog ponašanja, brojni mješoviti timovi MUP-a ZDK, ali i zaštitari agencije “Condor” imaju pune ruke posla.

Ispred šoping-centra, budući da navijači borave u njegovoj neposrednoj blizini, tačnije na Kamberovića polju, prisutne su brojne patrole, a angažiran je i veliki broj zaštitara.

Komentari

NA VRH