EMOTIVAN ISTUP Bivši bh. kapiten prisjetio se tužnog događaja

Spahić: Neka vam je rahmet vječni, Krajišnici ljuti

Prošlo je šest godina od pogibije Almira Kasumovića, Vildana Pehlića i Hasiba Mahmića

J. A. / Avaz Sport
16.10.2019 20:02

Spahić: Dan koji nikad neće zaboraviti

Foto: Arhiv

Šest godina prošlo je od pogibije trojice pripadnika navijačke grupe "Ljuti Krajišnici" Almira Kasumovića, Vildana Pehlića i Hasiba Mahmića, koji su stradali u Poljskoj vraćajući se sa posljednje utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

Bivši bh. kapiten Emir Spahić prisjetio se ovog tužnog događaja i na svom Facebook profilu objavio emotivan status, koji prenosimo u cijelosti.

Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti, na dan kad su moji snovi postali java, na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere... Kaunas (Litvanija). Vedo Ibišević, na asistenciju Dijamanta, poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazil!!!! 

Suze, osmijeh... oko nas pjesma, slavlje, navijanje... Osjećaji su se pomiješali, jer nismo bili svjesni šta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. 

Ponos je prevladao umor... I onda, negdje pred zoru, stiže vijest negdje iz Poljske... tri mlada Krajišnika, tri sina bosanskohercegovačka izgubila su život vraćajući se kući iz Litvanije, gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo historiju! Braćo naša, hvala vam za svaku sekundu pažnje, sekiracije, nervoze, pjesme, šutnje... Nikad vas zaboraviti nećemo, nikad! 

S neba će se vaš glas za Bosnu čuti, neka vam je rahmet vječni, Krajišnici ljuti - napisao je Spahić. 

Komentari

NA VRH