IMA SE, MOŽE SE

Majkl Džordan prodaje svoju megaluksuznu vilu: Zavirite u njenu unutrašnjost

Sadrži pet spavaćih soba i osam kupaonica, kao i simulator golfa

J. A. / Avaz Sport

17.10.2019

Vila Majkla Džordana na prodaju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Najveći košarkaš svih vremena Majkl Džordan (Michael Jordan, 56) prodaje svoju skupocjenu megaluksuznu vilu smještenu u planinama u saveznoj američkoj državi Juta za 6 miliona funti (oko 7 miliona eura).

Ovaj mansion sagrađen je 2006. godine u elitnom dijelu koji se zove Park siti. Megaluksuzna kuća veličine je 10.000 kvadratnih metara i sadrži pet spavaćih soba i osam kupaonica - kao i simulator golfa.

Vila ima pogled na zapanjujuće planine, kao i lokalni golf-teren. Rasprostranjenost Park sitija manja je od njegove kuće u Ilinoisu.

Iako je i to čudesna kuća veličine od 56.000 kvadratnih metara, koja se nalazi na tržištu posljednjih sedam godina. Brzim pogledom na planine i golf-igralište koje je sastavni dio megaluksuznog zdanja, mnoštvo sadržaja i izvana, može se steći dojam luksuznosti koju kuća ima i posjeduje.

Centralni je prostor ekspanzivni atrij. Uz dvoetažni dnevni boravak i kuhinju s dva otoka, odnosno velike radne površine tipične za američke kuće, stepenice vode na krovni ured. Glavni dvosobni apartman kuće prostire se na privatni balkon s pogledom na planine Vosatč i golf klub Glenvild. Ukupno kuća ima pet spavaćih soba i osam kupaonica koje se prostiru na 9.574 kvadratna metra.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.