DESTIMULACIJA

Vlasnik fudbalskog kluba u Africi brutalan: Igračima će odbijati od plaće zbog Facebooka

Za poraz u finalu afričke Lige prvaka optužio "crnu magiju i čarobnjaštvo", a na treninge svoje ekipe dovodio je čak i vračeve

Predsjednik Mensur u obraćanju igračima. Twitter

A. Ču. / Avaz.ba

18.10.2019

Predsjednici i vlasnici klubova u današnje vrijeme čine sve kako bi njihovi igrači bili na najboljem nivou. Tu nekad znaju bit novčane stimulacije, pokoji slobodan dan, ali vlasnik egipatskog kluba postupio je drugačije. On je igračima rekao da će im oduzeti plaću ako otvore ili imaju već Facebook!

Riječ je o najvećem egipatskom klubu Zamaleku, a govor pripada predsjedniku Mortadi Mensuru. Iako je prvenstvo tek počelo i njegova momčad ima sedam bodova iz tri utakmice, predsjednik Zamaleka poludio je na igrače kako se ne bi ponovile pogreške iz historije te im je poslao prijeteću poruku ako budu koristili društvene mreže. Očito mu Facebook i Instagram baš nisu dragi, a ako ih on ne koristi, neće ih ni igrači.

- Nikome od vas nije dozvoljeno da ima Facebook stranicu. Izaberite između Zamaleka i vašeg Facebooka i Instagram stranice! Ko god da otvori društvenu mrežu, ja ću ga kazniti s pola plaće, a svaki put kad postavite nešto, bit ćete još dodatno kažnjeni - vikao je ljutit Mensur na igrače.

Mislio je da će to ostati samo između njega i igrača, ali grdno se prevario. Neko od igrača ga je snimio i objavio sve na Twitteru. Snimatelj će se morati dobro paziti, jer ako bude otkriveno ko je snimao, uskoro bi on mogao ostati bez plaće, piše 24sata.hr.

Prije dvije godine kaznio je svakog igrača sa po 5000 dolara nakon što su izgubili u finalu afričke Lige prvaka. Za poraz je optužio "crnu magiju i čarobnjaštvo", a na treninge svoje ekipe dovodio je čak i vračeve.

Na predsjedničku fotelju kluba koji je najveći egipatski klub uz Al Ahli, sjeo je 2014. godine, a iste godine planirao se kandidirati za predsjednika Egipta. No, to je sve na kraju propalo. Bio je veliki pobornik bivšeg predsjednika Mubaraka, a ustanak koji se dogodio 2011. godine, nazvao je najgorim danom u historiji.

Sve u svemu, zaista posebna ličnost!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.