VELIKI USPJEH

Topalbećirevićev “Švabo iz Sarajeva” dobio počasno priznanje u Milanu

Osvojio drugo mjesto u kategoriji “Šampioni u sportu”

Piše: J. A. / Avaz Sport

30.10.2019

Topalbećirević: Poseban dan - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na 37. međunarodnom festivalu sportskog filma u Milanu, film Sabahudina Topalbećirevića “Švabo iz Sarajeva” odlukom žirija dobio je počasno priznanje i osvojio drugo mjesto u kategoriji “Šampioni u sportu”, što je zaista veliki uspjeh imajući u vidu konkurenciju, velike filmske produkcije i na kraju što se to desilo u gradu sporta Milanu. 

Na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja u dvorani “Palazzo Lombardia” bilo je prisutno oko 500 ljudi, od toga mnoga slavna imena iz svijeta sporta i filma, a izdvajamo tri velike sportske zvijezde, Antonija Kontea (Conte), Dinu Menegina (Meneghin) i Saru Simeoni.

- Ovo je zaista poseban dan u mom životu, dobiti nagradu ovdje, gdje su bila prikazana 174 filma, u nevjerovatnoj konkurenciji, veliki je uspjeh i za mene i za BiH. Ponosan sam i ovo je nagrada koja će imati posebno mjesto u mom srcu. Nakon dvije nagrade na Zlatiboru i jedne u Moskvi nastavljeno je i ovdje u Milanu i ovo je nagrada i za moju BiH, a velika hvala porodici Osim na vremenu, Al Jazeeri koja je prepoznala moje projekte, svim saradnicima na filmu i festivalu na Zlatiboru koji je delegirao film kao jedan od pobjednika u Milano - rekao je Topalbećirević.

Poznati bosanskohercegovački sportski komentator i novinar dodao je da u sklopu ovogodišnjeg osmog izdanja najvećeg sportskog simpozija na Balkanu “Simposar Sarajevo” kreće i Prvi međunarodni festival sportskog filma. 

- Dozvolu za organizaciju i ulazak u bord upravo nam je dao FICTS  Milano s predsjednikom  Frankom Askanijem (Franco Ascani) na čelu. Tako ćemo vidjeti dvadesetak sjajnih sportskih filmova, a publika u Sarajevu, siguran sam, prepoznat će ovaj događaj - kazao je Topalbećirević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.