NJEMAČKA

Skupo ga koštao napad na trenera: Argentinac u 2019. neće više na teren

Strajh je nakon Abrahamovog udarca završio na zemlji. AFP

E. J. / Avaz.ba

13.11.2019

Kapiten Ajntrahta iz Frankfurta David Abraham više neće igrati u 2019. godini nakon što je dobio suspenziju do 29. decembra uz novčanu kaznu od 25.000 eura zbog toga što je odgurnuo trenera rivalskog Frajburga Kristijana Strajha (Christian Streich, 54) u meču njemačke nogometne Bundeslige.

Sportski sud Njemačke fudbalske federacije (DFB) kaznio je 33-godišnjeg defanzivca sa sedam mečeva suspenzije zbog "napada na protivnika", nakon što je Abraham ramenom udario i oborio Strajha u nedjeljnom susretu.

Ajntraht je odmah najavio žalbu kako bi "dao šansu Davida Abrahamu da iznese svoju stranu priče". Abraham je zbog starta na Strajhu dobio crveni karton. Isključen je i domaći igrač Vinčenzo Grifo (Vincenzo), koji je skočio s klupe za rezerve (ranije je zamijenjen) te zgrabio Abrahama za vrat.

Abraham i Strajh nakon incidenta. AFP

Abraham je već uputio izvinjenje, a njegov klub ga je kaznio sa 35.000 eura. Zanimljivo je da je i Abrahamova "žrtva" Strajh stao u njegovu odbranu, riječima da je to bio meč nabijen emocijama te da "David nije loša osoba, već dobar momak".

Trener ekipe iz Frankfurta Adi Hiter (Huetter) rekao je da će Abraham ostati kapiten. Inače, Frajburg se zahvaljujući minimalnom trijumfu (1:0) u ovom nervoznom meču popeo na visoko četvrto mjesto na tabeli. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.