TURSKA

Dres Edina Džeke u Istanbulu oduševio svjetski poznatu facu, saznajte o kome je riječ

Bašakšehir večeras dočekuje Romu

Džekin dres oduševio svjetsku facu. Screenshot

J. A. / Avaz Sport

28.11.2019

Bašakšehir i Roma će večeras od 18:55 sati igrati meč petog kola grupe J Evropske lige, a na suprotnim stranama bit će Edin Višća i Edin Džeko

Prema Mozzart kladionici, rimski klub važi za favorita u ovom duelu. Kvota na pobjedu Rome iznosi 1,95, na remi 3,50, dok se na trijumf domaćeg tima nudi kvota od 3,90.

Ova utakmica veoma je važna za oba kluba, a dres Edina Džeke u Istanbulu dobio je Nusret Gokdže (Gokce), koji važi za jednog od najboljih kuhara. Gokdže je poznat po posebnom načinu pripreme mesa, ali i nadimku Salt Bae. 

Vlasnik popularnog steak house lanca “Nusr-et” bio je oduševljen Džekinim dresom. Roma je na svom zvaničnom Twitter profil objavila i trenutak kada mu je uručen poklon. 

Nusret se od ostalih poznatih kuhara izdvaja svojim izgledom, načinom pripremanja hrane i pokretima dok to radi. Ono što stvarno oduševljava je njegov pristup obradi hrane. Kad soli meso, izgleda kao da baca vilinsku prašinu po njemu, a kad izvlači kosti iz pečenog komada, to radi hirurškom preciznošću.

Podsjećamo, Salt Bae je početkom godine u jednom od svojih restorana u Dubaiju pripremao jela za Džeku i njegovog prijatelja i bivšeg reprezentativca naše države Senijada Ibričića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.