RUŽAN ISPAD

Maradona poludio i zaurlao pred djecom: Nastavite li to raditi...

Legendarni argentinski nogometaš, a danas trener, prvo ih je pogledao s gađenjem

Maradona: Žestoka rasprava s djecom. Screenshot

Avaz Sport

14.12.2019

Dijego Armando Maradona (Diego), legendarni argentinski nogometaš, a danas trener, ponovo je u centru pažnje, i to ne zbog svog posla u argentinskoj Himnasiji, već zbog neprimjerenog ponašanja. U kratkom filmu može se vidjeti kako Maradona ulazi u žestoku raspravu, i to ni manje ni više nego s djecom. 

Prikazan je dio iz dokumentarnog filma "Maradona in Sinaloa", koji je snimljen za vrijeme njegovog kratkog boravka u Meksiku, gdje je vodio lokaklni klub iz Sinaloe, a na njemu se vidi kako Maradona pomalo nerado kreće prema mladim navijačima kako bi im podijelio autograme.

Djeca su nahrlila na željeznu ogradu i trgala se ko će prije dobiti njegov potpis, a on je ih je prvo pogledao s gađenjem, a zatim je i zaurlao. 

- Slušajte me sada dobro! Nastavite li vikati "Dijego, Dijego", us*at ću se. Ja vas poštujem pa poštujte i vi mene, neću vam više govoriti. Idući put kad neko kaže Dijego, ja odlazim, nemam s tim problema - bezobrazno je rekao Dijego.

Djeca su zatim utihnula, a još ih je smirivao i jedan, valjda klupski radnik dok je Dijego nervozno potpivao sportske rekvizite, prenosi Net.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.