KLADIONICE

Novi detalji istrage o namještanju mečeva: Kakve veze ima armenska mafija s Damirom Džumhurom

Vrlo su organizirani

Šta se događa u tenisu: Velika istraga. Ilustracija

Piše: Avaz Sport

17.12.2019

Jučer je kao bomba u javnosti odjeknula informacija da se vodi istraga protiv čak 135 profesionalnih teniskih igrača zbog sumnji na namještanje mečeva. Nove informacije govore da je na spisku onih koji su pod istragom i jedan njemački teniser, ali govori se o još šest evropskih zemalja odakle teniseri dolaze.

- Riječ je o mreži armenske mafije, a koja se masovno širi preko sedam zemalja u Evropi. Vrlo su inteligentni i varaju na najvišem nivou. Oni imaju ljude koji su odgovorni za račune, koji peru novac i uspostavljaju kontakt s igračima - otkrio je zamjenik javnog tužioca Belgije.

Podsjetimo, najviše pažnje izazvala je informacija da se među osumnjičenima nalazi igrač koji je bio (ili je trenutno u TOP 30) i koji ima tri ATP naslova, a vodi se polemika koji bi to igrač mogao biti s obzirom na to da je izbor prilično sužen.

Aktivnih igrača, koji imaju tri ATP titule je samo 10. Nama najpoznatiji i svakako najbitniji je Damir Džumhur. Tu su još Andreas Sepi (Seppi), Viktor Troicki, Žoao Sousa (Joao), Marko Čekinato (Marco Cechinato), Benoa Paire (Benoit), Mateo Beretini (Matteo Berrettini), Nikoloz Basašvili, Diego Švarcman (Schwartzman) i Aleks Deminor (Alex De Minaur).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.