MOSKVA

Poznati MMA borac brutalno pretučen nasred ceste: Neka hitno promijeni profesiju

Napali ga dok se s djevojkom spremao da uđe u automobil

Moskva: Brutalno pretučen MMA borac. Screenshot

Avaz.ba

27.12.2019

Poznatog ruskog MMA borca Dmitrija Kuznjecova, koji se bori pod "Fight Nights Globalom", brutalno su prije dvije sedmice nasred ceste u Moskvi pretukla trojica muškaraca.  U javnost je dospio i video na kojem se vidi cijeli događaj i izgleda brutalno.

Kuznjecova su napali dok se s djevojkom spremao da uđe u automobil. Prvo ga je jedan od trojice huligana počeo provocirati i gurnuo ga je sleđa, zatim je Kuznjecov reagirao i krenuo se s njim naguravati te ga je, na koncu, pokosio. No, onda su ostala dvojica napadača krenula na njega i uspjela su ga savladati te dobro izmlatiti. Nešto povreda je zaradila i njegova djevojka, koja je pokušala spriječiti nasilje. 

- Jedan od njih prvo me gurnuo sleđa i htio isprovocirati tučnjavu. Reagirao sam možda preagresivno - rekao je Kuznjecov pa je otkrio kako je ipak prošao bez težih povreda. 

Kuznjecov je u svom posljednjem meču poražen nakon čak devet uzastopnih pobjeda, a novu borbu trebao je imati 28. decembra, ali mu je šef promocije Kamil Gadzhijev rekao da promjeni profesiju, jer je dobio batine od huligana.

- Ako ga trojica prolaznika napadnu i razbiju, šta on ima tražiti u našoj organizaciji?! Neka hitno promijeni profesiju - rekao je Gadzhijev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.