MEKSIKO

U "prijateljskoj" utakmici dva kartela 16 poginulih i petero ranjenih

Policija je zaplijenila četiri pištolja, 17 noževa, jedne makaze i čak 77 kesica marihuane

Policiji trebala dva sata da situaciju stavi pod kontrolu. Ilustracija

A. Ču. / Avaz.ba

3.1.2020

U Zakateksu, u Meksiku, u novogodišnjoj noći je u tamošnjem zatvoru organiziran meč između pripadnika dva rivalska narkokartela u kojem su jedni protiv drugih igrali uhapšeni članovi Gulf i Zeta kartela. Ishod - 16 mrtvih i pet povrijeđenih.

Ono što je iz nekog razloga bilo osmišljeno kao prijateljski fudbalski meč u kojem su na terenu snage trebali odmjeriti uhapšeni članovi dva rivalska narkokartela, završilo se katastrofalno, prenosi Sport Klub.

Članovi Gulf i Zeta kartela dobili su priliku da u novogodišnjoj noći odigraju fudbalski meč. Sve je otišlo u pogrešnom smjeru nakon jednog grubog faula u kaznenom prostoru.

Čak 15 zatvorenika je ubijeno, jedan je od posljedica ranjavanja preminuo u bolnici, a još pet ih je ranjeno. Nije razjašnjeno kako su zatvorenici imali pristup oružju, a sve su to s tribina posmatrali članovi njihovih porodica.

Policiji su bila potrebna dva sata da uspostavi red u zatvoru.

Čak 20 vozila službe hitne pomoći pozvano je na intervenciju, a gosti su evakuirani kako bi policija i vojska povratile kontrolu i zavele red u zatvoru i zaustavile nasilje.

Policija je zaplijenila četiri pištolja, 17 noževa, jedne makaze i čak 77 kesica marihuane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.