INCIDENT

Bivši igrač Čelsija priznao: Umalo sam ubio Romana Abramoviča

Sjeća se dobro tog dana, kao da je jučer bilo

Pet Nevin: Ispričao vrlo interesantnu priču. Screenshot

Avaz.ba

6.1.2020

Jedan malo poznati detalj iz života ruskog milijardera i vlasnika Čelsija Romana Abramoviča isplivao je u javnost, zahvaljujući bivšem igraču "Plavaca" Petu Nevinu (Pat, 56). On tvrdi da je prije tri godine umalo ubio Abramoviča. 

O tom incidentu pričao je za britanske medije, sjeća se dobro tog dana, kao da je jučer bilo: vozio je kola, a Abramovič je bio na biciklu. 

- Prije tri godine bio sam na odmoru na otoku Aran (preko puta Škotske) i vozio sam kola, sjevernim dijelom otoka... Svaki put kad odete na takav odmor, na otok, mnogo vremena provedete u kolima jer želite da obiđete što više mjesta - rekao je Nevin za radio BBC.

Potom je nastavio ovu vrlo interesantnu priču.

- Naišao sam na skretanje, prije Lohranze (selo na Aranu) i umalo sam udario čovjeka na biciklu. U posljednjem trenutku uspio sam da odreagiram i izbjegnem ga. Mogao sam da ga ubijem. To je bio Roman Abramovič. Kakva bi to bila priča da sam ga ubio, promašio sam ga zamalo - ispričao je bivši igrač Čelsija. 

Abramovič: Vlasnik Čelsija. Arhiv

Objasnio je Nevin otkud da naleti baš na ruskog tajkuna.

- Njegova jahta je bila usidrena na otoku, a on se vozikao biciklom. Do današnjeg dana nije saznao da sam to bio ja - rekao je bivši škotski reprezentativac, koji je dres Čelsija nosio od 1983. do 1988. godine.

Nevin sada radi kao TV komentator i stručni konsultant, ali i kao di-džej. S Romanom se zna i lično. Upoznali su se poslije "susreta" na Aranu.

- On je nevjerovatno stidljiv, zaista je stidljiva osoba. Sjećam se, puštao sam muziku u jednom londonskom klubu, blizu stadiona Čelsija, prije dvije godine, i pogledi su nam se sreli u jednom momentu. Ljudi su mu prilazili, ali on nikada nije išao njima, ponašao se kao kralj. Ja sam tada razgovarao s momkom koji je takođe bio di-džej, a Roman nam je prilazio. Prošao je iza tog momka, išao je ka meni. Okrenuo sam se i rekao sam mu "zdravo" i pružio mu ruku, kao i on meni. Dečko koji je bio sa mnom se prestravio, živ se isprepadao - prisjetio se Nevin momenta kada je upoznao čovjeka kojeg je umalo ubio, prenosi Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.