TEŠKE POVREDE

Dvogodišnju djevojčicu na utakmici pogodila bejzbol-loptica: Ima trajno oštećenje mozga

Navijači koji su se nalazili u blizini odmah su pozvali pomoć

Albert Almora mlađi bio vidno potresen. Screenshot

J.A. / Avaz Sport

10.1.2020

Djevojčica koju je tokom bejzbol utakmice prije sedam mjeseci u Hjustonu slučajno pogodila loptica imat će trajno oštećenje mozga. 

- Djevojčica ima trajnu povredu dijela mozga. Ima napade i trenutno je na lijekovima. Možda će ih uzimati do kraja života - rekao je porodični advokat Ričard Mitof (Richard Mithoff).

Dvogodišnjakinja je nakon zadobivene povrede pretrpjela prijelom lobanje, krvarenje, kontuzije, objavljeno je u maju u saopćenju za javnost koje je prenio CNN.

Nesreća se dogodila 29. aprila tokom utakmice Hjuston astrosa i Čikago kubsa na stadionu Minute Maid. Publika je šokirano uzdahnula kada je loptica pogodila dijete, a navijači koji su se nalazili u blizini odmah su pozvali pomoć.

Djevojčicu je lopticom pogodio Albert Almora mlađi, koji je bio vidno potresen kada je vidio šta je učinio.

- Čim sam udario (lopticu), prvo sam ugledao djevojčicu. Sve mi je nekako mutno, ostatak moje igre u toj izmjeni. Kada je izmjena završila, otišao sam do tribine, nisam se mogao suzdržati. Molim se, bez riječi sam. Otac sam dvojice dječaka. S tom djevojčicom ću ostati u kontaktu do kraja svog života - rekao je Almora mlađi nakon utakmice. 

U avgustu je klub iz Hjustona proširio zaštitnu mrežu na stadionu kako bi se što bolje osigurali gledaoci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.