OPTUŽBE

Akcija policije na Floridi: Potjera za NFL zvijezdom

Optužen da je, zajedno sa svojim trenerom, napao vozača kamiona

Braun: Nedavno dobio otkaz u Rajdersima. AFP

E. J. / Avaz.ba

23.1.2020

Američka policija izdala je potjernicu za bivšom zvijezdom Lige američkog fudbala (NFL) Antonijom Braunom (Brown) zbog fizičkog napada i pljačke, prenose agencije. Braun (31) optužen je da je zajedno sa svojim trenerom Glenom Holtom (Glenn) napao vozača kamiona koji je trebao isporučiti stvari u Braunov dom na Floridi.

Problem je nastao kada je Braun odbio platiti 4.000 dolara za isporuku, a nakon što je vozač odlučio otići, poznati sportaš je kamenicom pogodio njegovo vozilo. Vozač se vratio nakon što su ga iz njegove kompanije obavijestili da je Braun pristao platiti potrebnu sumu plus 860 dolara na ime štete na vozilu.

No, tek tada je uslijedila prava drama. Braun je vozača fizički napao, a njegov trener i prijatelji su počeli vaditi sanduke iz kamiona.Uslijedila je intervencija policija prilikom koje je uhapšen Holt, dok je za Braunom izdata potjernica.

Braun, koji igra na poziciji krilnog hvatača, bio je četiri puta biran u idealni NFL tim. No, nedavno je dobio otkaz u Oklend rajdersima. Prethodno je izjavio da je vjerovatno završio NFL karijeru tokom istrage zbog optužbe za silovanje. Tokom proteklog mjeseca policija je intervenirala u njegovom domu na Floridi zbog sukoba Brauna i njegove supruge sa kojom ima troje djece. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.