HOKEJ

Šakom u glavu: Spektakularna tučnjava golmana kakvu niste prije vidjeli

Sedam godina čekali su navijači da vide tučnjavu golmana

Golmani poput Alija i Frejzera. Printscreen

Avaz.ba

4.2.2020

Edmonton i Kalgari dva su kanadska kluba u NHL-u, a rivalstvo između njih je ogromno. Skoro da nema utakmice, a da ne bude iskri. No, tučnjava igrača sasvim je uobičajena stvar u NHL-u, ali tučnjava golmana baš i ne. I zato su te tučnjave toliko spektakularne. Cijela utakmica bila je na rubu incidenta, a krajem druge trećine sve je eskaliralo u masovnu tučnjavu.

Prvo su se potukli igrači, a onda je Majk Smit (Mike Smith) iz Edmonton Oilersa došao na centar, izazivajući na taj način golmana Kalgarija Kama Talbota. U takvim situacijama, protivnički golman može prihvatiti tučnjavu, a i ne mora. I kad je Talbot krenuo, dvorana je eksplodirala. Sedam godina čekali su navijači da vide tučnjavu golmana...

Šakački obračun odmah je zapalio sve društvene mreže. S razlogom, jer nekad je NHL bio mnogo žešći, tučnjave igrača, pa i golmana, bile su uobičajena stvar. Danas su tučnjave golmana toliko rijetke da je ova odmah iskočila u prvi plan. Odmah su skinuli rukavice i krenuli udarati... Bilo je nekoliko udaraca u glavu, a pobijedio je, ako se to tako može reći, golman Edmontona.

Naravno, odmah nakon tučnjave oba golmana su isključena. Bila je to utakmica u kojoj su sudije imale toliko posla da je bilo čak 102 minute isključenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.