PROVOKACIJE

Amerikanci ismijavali rukomet, a onda ih je ušutkao Luka Dončić

Ja mislim da biste ti, Lebron i Patrik Mahoms sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato, voditelj poručio Katleru

Dončić: Zvijezda u Americi. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

6.2.2020

U jednoj emisiji Amerikanci su ismijavali rukomet tvrdeći da bi SAD s Lebronom Džejmsom (LeBron James) i bivšim NFL kvorterbekom Džejom Katlerom (Jay Cutler) osvojile zlato na Olimpijskim igrama. 

Katler je prije nekoliko dana rekao da razmišlja da se sa 36 godina počne baviti rukometom i pokuša se kvalificirati sa SAD na Olimpijske igre.

Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski fudbal, osim što se igra rukama - rekao je Katler u jednom podkastu. 

"Koliko tamo igrača igra, osam, je li tako? Ja mislim da biste ti, Lebron i Patrik Mahoms sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato", odgovorio mu je voditelj, a Katler je nastavio: 

- Mislim, pogledajte taj sport. Sve ekipe na gol stavljaju neke stare tipove koji napamet dižu ruke kad lopta ide prema njima. Nekad ih pogodi, nekad ne. Ma, moram ući u naš tim.

Voditelji ESPN-a uključili su se u raspravu, a jedan je istakao da bi on odmah ušao u tim s Lebronom i Katlerom. 

- Jeste li ikad čuli nekog osmogodišnjaka da kaže da se želi baviti rukometom? Ja sam siguran da je taj sport negdje na Zemlji popularan. Ko se bavi rukometom? Oni koji nisu uspjeli u fudbalu, američkom fudbalu ili košarci.

Ovu raspravu vidjeli su Luka Dončić i jedan od najboljih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić.

Dončić je rekao da nemaju pojma koliko je rukomet težak sport, dok je Francuz poručio Katleru da će mu dati svoju zlatnu medalju ako ga pobijedi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.