LJEPOTICA

Udala se za 60 godina starijeg muškarca: Šest ih trebalo na test očinstva

Njene male grudi bile su naposljetku velika atrakcija u striptiz klubu

En Nikol Smit. Agencije

Avaz.ba

8.2.2020

Američka manekenka, glumica i "Playboyeva" zečica Viki Lin Hogan (Vickie Lynn Hogan), poznatija pod umjetničkim imenom En Nikol Smit (Anna Nicole Smith), preminula je na današnji dan prije 13 godina, u 39. godini života. 

Njen život obilježili su brojni skandali iz privatnog života. Bila je nepismena djevojka iz Teksasa koja se udala za tada 86-godišnjeg milijardera, a potom je postala najslavniji model na svijetu.

Velik dio njenog života bio je nepoznat sve dok novinar "New York Magazinea" nije ispričao. Majka ju je rodila sa 16 godina, a život s njom bio je problematičan.

- Želite li znati kakvo je bilo moje djetinjstvo? Želite li čuti šta mi je sve radila? Sve što je dopustila mojem očuhu i bratu? Želite li znati sve o premlaćivanjima i silovanju? To je bila moja majka - kroz suze je jednom prilikom u televizijskoj emisiji rekla En.

En Nikol Smit. Agencije

Kad joj je bilo pet godina, Smit je sanjala da postane model, ali nije mislila da će se to ikada ostvariti. U tinejdžerskim danima bila je visoka 180 centimetara, nije bila mršava, imala je ravne grudi i neurednu kosu. Mnoge kolege iz škole su je zadirkivale.

Nakon što je pala prvi razred srednje škole, nije više ni pokušavala s obrazovanjem. Zaposlila se u fast-fud restoranu, gdje je upoznala svog prvog supruga Bilija Vejna Smita (Billy Wayne Smith). Sa 19 godina rodila je prvo dijete. Tri mjeseca nakon rođenja sina Danijela (Daniel), napustila je supruga i odselila se. Tvrdila je da ju je zlostavljao pa se razvela.

Jedne večeri, uz autoput je vidjela oglas sa ženom u bikiniju i potpeticama pa je ušla u taj klub. Mislila je da će postati konobarica, ali je, zapravo, završila na audiciji za striptizetu. Ples joj u početku nije išao od ruke. Imala je male grudi i nije se mogla opustiti na pozornici, ali je ipak dobila posao. 

En Nikol Smit - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Njene male grudi bile su naposljetku velika atrakcija u striptiz klubu. En je uskoro počela spavati s muškarcima i ženama za novac. Jednog jutra se probudila gola sa plesačicom, sve oko njih bilo je prekriveno bljuvotinom. Tad je popila prvi "ksanaks", zbog kojeg je na kraju i umrla. Sa sobom je stalno nosila kesu punu lijekova.

Uskoro je počela plesati i po okolnim striptiz klubovima pa je uštedjela novca i povećala grudi. Otišla je na nekoliko operacija i konačni rezultat bio je itekako vidljiv. 

En Nikol Smit. Agencije

Krajem 1991. u Hjustonu, Džej Hovard Maršal II (J. Howard Marshall II) sjedio je na zadnjem sjedištu svog automobila i tugovao za preminulom suprugom. Njegov vozač bio je zabrinut za njega pa mu je preporučio da nađe sebi mlađu ženu. Tada su se parkirali kod striptiz kluba na periferiji grada. Vozač mu je pomogao da iz automobila prijeđe u kolica te su se smjestili u potpuno prazan klub. Iznenada se na pozornici pojavila djevojka u kratkoj, crvenoj haljini, koja je tad bila osrednja plesačica, ali vrlo zanimljiva. Ubrzo je bacila haljinu. Imala je na sebi samo crvene tange, a u prvom planu su bile njene bujne grudi.

Ta striptizeta bila je En Nikol Smit, koja je na pozornici nosila nadimak Niki (Nickie). Nagnula se prema Hovardu, a on je njene grudi primio u ruke. Idućeg jutra, skupa su doručkovali, a kad mu je rekla da se mora vratiti na posao, on joj je dao kovertu punu novčanica od sto dolara.

- Nemoj ići. Više nikada nećeš morati raditi - rekao joj je tada. 

Ubrzo je svima ispričao kako se zaljubio. Sin Pirs (Pierce) upozorio je oca da je veza s En opasna za njegove finansije, ali ga je Hovard optužio da je ljubomoran. Bili su godinu u braku, jer je Hovard preminuo. On je imao sina iz prvog braka, koji je En osporio pravo na nasljedstvo, tvrdeći da njen brak nije bio valjan, jer mu je otac bio senilan i nije znao šta radi. Ona je tvrdila da je brak bio pravovaljan te da ima pravo na nasljedstvo. Prvo je tražila polovicu od 1,6 milijardi dolara, koliko je Maršal ostavio, a poslije je rekla da pristaje i na četvrtinu. Počeo je sudski spor koji nije završen do njene smrti.


En Nikol Smit. Agencije

Nasljedstvo je, na kraju, pripalo njenoj 13-godišnjoj kćerki Danijelin (Danielin), čiji se otac ne zna. U knjigu rođenih upisan je njen advokat Hovard E. Koh (Howard E. Koch). No, nakon njega, javilo se još pet osoba koje su tvrdile da su upravo oni očevi male nasljednice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.