POČASTIO SE

Ronaldo kupio unikatan automobil za 12,3 miliona eura: Izgleda spektakularno

Košta više nego čitav njegov vozni park koji posjeduje

Novi Ronaldov ljubimac. Agencije

Avaz.ba

9.2.2020

Kristijano Ronaldo (Cristiano) proslavio je nedavno 35. rođendan i pokazao da se zna počastiti. Portugalac je kupio najskuplji automobil svih vremena, koji košta više nego njegov čitav vozni park koji posjeduje. A nije da i tu nema luksuznih primjeraka. 

Ronaldo se, prenosi španska "Marca",  odlučio za specijalni automobil koji, zaista, izgleda spektakularno pa ga mnogi porede s legendarnim Betmobilom. Uostalom, procijenite i sami prije nego što otkrijemo neke od njegovih specifikacija. 

"Crno vozilo" ili "Crni automobil", kako je grubi prijevod naziva ovog auta, jedini je takav na svijetu i izgrađen je u povodu 110. godišnjice postojanja Bugattija. Ova zvijer dostiže brzinu od 420 kilometara na sat i, bez poreza, košta skoro 12,3 miliona eura. 

Izrađen je od specijalnih ugljikovih vlakana pa je izuzetno lagan. Brzinu od 100 kilometara na sat dostiže za 2,5 sekundi i ima 1.500 konjskih snaga, a najpoznatija je kreacija Žana Bugatija (Jean Bugatti). Bile su neophodne čitave dvije godine da bi se izradio.

Ronaldo je poznat kao veliki ljubitelj automobila, a nije štedio ni na drugim automobilima. Ipak, njihova ukupna vrijednost je tričavih 11 miliona eura. 

Tu se nalaze i Bugatti Veyron, Bugatti Chiron, Ferrari... Tokom 2012. godine, s Dejvidom Bekamom (David Beckham) borio se za kupovinu Aston Martina koji je Danijel Krejg (Daniel Craig) vozio u filmovima o agentu 007 Džejmsu Bondu (James Bond).

Podsjetimo, supruga Georgina Rodrigez (Rodriguez) za 35. rođendan kupila mu je automobil koji je 100 puta jeftiniji od ovog. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.