LEGENDE

Neuništivi Ćiro Blažević zapalio 85. svjećicu: Taj rođendan mi je bio najtužniji...

Imao je 27 godina kada je njegova tada buduća supruga Zdenka imala tešku saobraćajnu nesreću i zamalo izgorjela u automobilu

Blažević: Sve mu teže padaju rođendani. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

10.2.2020

Zvanično mu je danas 85, ali ko zna više. Miroslav Blažević danas slavi rođendan i kaže kako mu svaki naredni sve teže pada. 

- Baš gledam smrtovnice, ovi iz moje generacije svi polako odlaze, jedino se ja ne dam, još me se nećete riješiti, još ću dugo biti s vama - najavio je i nastavio:

- Kad dođeš u određene godine, rođendani se ne slave, nego se zbog njih tuguje. Ja ću svoj rođendan obilježiti diskretno, sa suprugom - govorio je Ćiro Blažević. 


Ne da se godinama. Arhiv

Nema šta nije preživio ovaj neuništivi trener i bivši selektor reprezentacije BiH. Imao je 27 godina kada je njegova tada buduća supruga Zdenka imala tešku saobraćajnu nesreću i zamalo izgorjela u automobilu. Ljekari su joj davali tri posto izgleda da preživi. Ćiro je tad, kaže, ostavio sve, i novac i nogomet, da je spasi.  

- Taj rođendan mi je bio najtužniji u životu. Najviše sam ih volio slaviti kao dijete. Mama bi mi spremila tortu, a ja bih puhao u svjećice. Bio sam najsretniji kad sam ih ugasio u jednom dahu. Kako su godine prolazile, sve više sam trebao puhati i to bi me rastužilo. Okrutno djetinjstvo i kasnije egzistencijalne teškoće obilježili su me za cijeli život. Radu i disciplini od malih me nogu naučio život - kazao je Ćiro za 24sata.hr.

- Sine, neću slaviti. Nesretan sam što je taj rođendan došao, rođendan slave mladi. Ja ne izlazim, kući sam. Nekako me strah, kad sam bio mlađi, mogao sam sve, prebrodio sam dva raka, sad stalno gledam da mi se što ne dogodi... - rekao je Ćiro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.