MAĐARSKA

(Ne)prijateljska utakmica u Pečuhu: Huligani se potukli nasred terena

Policija koja je stigla na mjesto događaja uhvatila 41 hrvatskog i tri mađarska navijača

Makljaža nije bila nimalo bezazlena. Jozef Kurdi / Facebook

A. Ču. / Avaz.ba

10.2.2020

Fudbaleri hrvatskog drugoligaša Cibalije bruse formu uoči nastavka 2. HNL i pokušaja da se spase ispadanja, ali i gašenja kluba koji je u neizvjesnoj situaciji. 

U subotu je tako Cibalija skoknula do dva sata udaljenog Pečuha u Mađarskoj i izgubila od tamošnjeg trećeligaša 3:1, no najmanje se u mađarskoj Baranji pričalo o nogometu, piše 24sata.hr. 

Za vrijeme utakmice nasred travnjaka u kampu Kovačtelepi došlo je do masovne tučnjave huligana iz redova vinkovačkih Ultrasa i domaćih. 

- Policija je u 12:15 obaviještena da su se mađarski i hrvatski navijači potukli tokom prijateljske utakmice PMFC-a i Cibalije na nogometnom igralištu u Pečuhu. Policija koja je stigla na mjesto događaja uhvatila je 41 hrvatskog i tri mađarska navijača u vezi s tučnjavom i potom ih privela. Mjere protiv njih su u toku. Policijska uprava Pečuh procesuira slučaj zbog masovne tučnjave i nereda - stoji u saopćenju policije iz Pečuha. 

Ni klub iz Pečuha, a ni Cibalija ni slova nisu napisali o makljaži nasred terena, no materijali jednoga mađarskog fotografa otkrili su detalje. Koristile su se šipke, komadi drveta i slično hladno oružje, a osiguranja nije bilo nigdje. 

Stranica "ultra_pokret_hr" na Instagramu prenijela je navodne dojmove jednog Ultrasa koji tvrdi kako su incident izazvali mađarski huligani koji su ušli na travnjak, da su Vinkovčani izvukli deblji kraj, a Mađari pobjegli.


View this post on Instagram

Jucer ujutro smo se zaputili u Madarsku na gostovanje u Pecuh. Bilo nas je oko 45 ukupno sve je proslo mirno i na granici i u gradu nitko nas nije napadao mi smo isli navijali ulicama pa smo se zaputili na stadion... Na jednom semaforu nam je iz auta izletio momak i pokazao da ce nas zaklat tu smo znali da se sprema ludnica.. Dosli smo na stadion navijamo zajebavamo se nigdje policije zastitara ma nikoga.. Kada smo uocili s preke strane grupu od 50-ak madara kako idu prema terenu.. Madari nisu imali nikakve transparente ni obiljezja samo su odjednom dosli i uletili na teren tu smo se mi zaletili na njih i nastala je tucnjava na sredini terena.. Utakmica je bila prekinuta dok se sukob odvijao.. Nakraju kako to vec svi govore Ultrasi su izvukli deblji kraj dok su Madari pobjegli.. 7 madara je ostalo lezati na podu a mi smo im pomogli podigli ih pruzili ruku i nastavili dalje.. Moram napomenuti da je sukob bio fer islo se otprilike 50 na 50 sto su izjavili i madari.. Na kraju je privedeno 44 Ultrasa i 47 Madarskih navijaca... Ultras Vinkovci vs Mađari jučer (Cibalia - Pecs) prijateljska

A post shared by Ultra Pokret HR (@ultra_pokret_hr) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.