NJEMAČKA

Vlasnik Hofenhajma: Ne znam šta ti idioti hoće od mene

Nije mu jasno zbog čega je na meti napada

Hop: Zbunjen animozitetom navijača drugih klubova. Agencije

J. A. / Avaz Sport

2.3.2020

Vlasnik Hofenhajma Ditmar Hop (Dietmar Hopp) potpuno je zbunjen animozitetom koji navijači na stadionima širom Njemačke iskazuju prema njemu. Pristalice minhenskog Bajerna, Borusije Dortmund i Uniona iz Berlina proteklog su vikenda vrijeđale Hopa razvijajući transparente, pjevajući i skandirajući. 

- Osjećam se shodno okolnostima. Imam mnogo posla, sjedim za radnim stolom i završavam svoje obaveze. Sve ovo je, nažalost, dostiglo sasvim novu dimenziju. Vidio sam i osjetio solidarnost na djelu, a naravno da je to velika pomoć - istakao je Hop. 

Nije mu jasno zbog čega je na meti napada.

- Kada bih barem mogao naslutiti šta ti idioti hoće od mene, lakše bi mi bilo da razumijem sve što se dešava. Ne mogu sebi objasniti zbog čega me toliko ne vole. To podsjeća na neka veoma mračna vremena - rekao je Hop. 

Uvredljiv transparent navijača Bajerna. Agencije

Jedan od osnivača njemačke kompanije SAP nije spreman na dijalog. 

- Ne želim razgovor s tim ljudima, bespredmetno je. Oni žive u nekom drugom svijetu. S takvima niti hoću, niti mogu da razgovaram. Ne bih imao predstavu šta bi uopće trebalo da im kažem - jasan je vlasnik Hofenhajma. 

 Milijarder koji ima godina ne planira se povući. 

- Zašto ne bih trebao ići na svoj stadion? Ljudi koji ovo organiziraju moraju ostati na odstojanju. Radoznao sam da vidim šta će sada sve desiti - zaključio je Hop.

Kako tumače njemački mediji, navijači u Hopu vide čovjeka koji je privatnim kapitalom kupio uspjeh kluba bez ikakve fudbalske tradicije. On je postao neprijatelj vatrenih navijača, lice komercijalizacije sporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.