NAPETOST

Navijači Prištine neće dozvoliti dolazak FK Partizan na Kosovo

Nikada nećemo zaboraviti žrtvu onih koji su se žrtvovali za našu slobodu

Navijači Prištine ne zaboravljaju 1999.. Arhiv

Avaz.ba

3.3.2020

Navijači Prištine, koji nose ime Plisat, objavili su da neće dozvoliti dolazak Partizana u prijestolnicu Kosova. 

"Beogradski Partizan nikada neće doći u Prištinu", poruka je to pristalica albanskog tima. 

Kurir je objavio kako je direktor albanskog Flamurtarija pozvao Partizan na turnir u Prištinu, a ubrzo je uslijedio navijača Prištine, koji su strogo protiv dolaska klubova iz Srbije.

- Sportski direktor KF Flamurtari pozvao je danas srpski klub FK Partizan da učestvuje na turniru u čast Fadila Vokrija, koji će se održati na stadionu Fadil Vokri. Dotični je zaboravio rat iz '99. godine, zaboravio je dječake i djevojke žrtvovane za ovu zemlju, na veterane, invalide, nestale i sve ono što je nama učinila Srbija prije 20 godina. Umjesto da s nostalgijom ispunite Jugoslaviju, apeliramo na organizatore da pozovu albanske klubove iz Tirane, Skadra, Korče, Tetova, Skoplja, Dibre itd. Osim što ćete u Prištini okupiti različite dijelove Albanije, promovirat ćete i albanske klubove i povećati broj gledatelja na stadionu, što je nedostajalo posljednjih godina - objavili su navijači Prištine.

"Svima dajemo do znanja da dok smo živi nećemo dopustiti da se takvi turniri održavaju u Prištini! Nikada nećemo zaboraviti žrtvu onih koji su se žrtvovali za našu slobodu", dodali su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.