NEVJEROVATNO

Pogledajte šta je napravio policajac nakon privođenja Ronaldinja

Izrodila se i jedna anegdota

Ronaldinjo: Bio u tužilaštvu kako bi dao izjavu. AFP

J. A. / Avaz Sport

5.3.2020

Bivša brazilska nogometna zvijezda Ronaldinjo (Ronaldinho) i njegov brat Roberto pod istragom su u Paragvaju jer su pokušali ući u tu državu s lažnim pasošima.

Pargvajska policija pretražila je hotel u Asunsionu gdje je odsjeo osvajač Zlatne lopte 2005. i pronašla lažne pasoše izrađene prije nekoliko mjeseci. Ronaldinjo je u Paragvaju trebao promovirati knjigu “Genij života”, ali će na to morati pričekati. 

No, iz Ronaldinjovog privođenja izrodila se i jedna anegdota. Naime, Ronaldinjo je mnogima u svijetu i dalje nogometni idol, pa tako i šefu stanice u Asunsionu, a on je iskoristio priliku i fotografirao se ikonom. No, jedino bolje od te činjenice jest objašnjenje zašto se slikao.

- Pa on je svjetski idol, za mene je najbolji nogometaš na svijetu i to mu niko ne može oduzeti. Da, bio sam tamo, ne moram ništa poricati i davati posebna objašnjenja. To je bila samo obična fotografija… Pa kako je on svjetski idol, a i ja sam također nogometni navijač, pojavile su se neke šale i zamolio sam ga za fotografiju. Svako može da to shvati ispravno ili pogrešno, ali on ostaje idol do smrti. On nije zločinac, na njega gledam kao na nogometnog idola - rekao je Migel Lopez (Miguel Lopes), šef policijske stanice.

Brazilsko pravosuđe je oduzelo Ronaldinju pasoš 2018. nakon što je dosuđeno da mora platiti kaznu od 2,5 miliona dolara, što nije nikada platio, zbog izgradnje zamke za ribe na jezeru koji se nalazi na zaštićenom području.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.